Върховният административен съд (ВАС) постанови окончателно решение за премахването на

...
Върховният административен съд (ВАС) постанови окончателно решение за премахването на
Коментари Харесай

ВАС: Двуетажната сграда в Росенец трябва да се премахне

Върховният административен съд (ВАС) постанови дефинитивно решение за премахването на противозаконен градеж " двуетажна постройка " от парцел в околност " Отманли ", лесопарк " Росенец ".

В решението се показва, че постройката попада в крайбрежна плажна линия - парцел обществена държавна благосъстоятелност. Не са налице и строителни бумаги за постройката, а първите картографски данни за съществуване на обект, находящ се в позицията на противоречивия, са едвам от 2006 година От умозаключение на вещото лице оказва се, че в общината е разполагаем кадастрален проект въз основата на лесопарк " Росенец " от 1989 година, в който са маркирани огромните почивни станции, само че двуетажната постройка я няма нанесена.

 

Казусът стартира през лятото на 2020 година след митингите против държавното управление на Бойко Борисов. До решението на Върховен административен съд се стигна, откакто компанията, която е един от притежателите на парцела, апелира решението на административния съд в Бургас постройката да бъде съборена.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР