Върховният административен съд (ВАС) окончателно отстрани Ценко Чоков от кметския

...
Върховният административен съд (ВАС) окончателно отстрани Ценко Чоков от кметския
Коментари Харесай

Окончателно Ценко Чоков не е кмет, не можел да ползва неплатен отпуск в ареста

Върховният административен съд (ВАС) дефинитивно в профил Ценко Чоков от кметския пост в с. Галиче. Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Повече от четири месеца след постановлението на административния съд във Враца, висшите магистрати потвърдиха решението Чоков да бъде отхвърлен от поста. По-долната правосъдна инстанция тогава анулира решението на Общинската изборна комисия от началото на май, която се базира на правото на Чоков да употребява неплатен отпуск до момента в който е в ареста и го остави на поста му, отменяйки решението на ЦИК за предварително преустановяване на мандата му.

Решението на Върховен административен съд е, че директно определените длъжностни лица имат право на заплатен, само че не и на неплатен отпуск. Той се позволява единствено по преценка на работодателя, а кметът няма шеф, който да извърши преценката и да позволи прилагане на неплатен отпуск. Следователно откакто е излязъл в неплатен отпуск Чоков безпричинно не е изпълнявал функционалностите си на кмет, което дава съображение за предварително преустановяване на пълномощията му.

Досегашният кмет на врачанското село е в ареста от края на май предходната година. Той е упрекнат като началник на тайфа за рекет, лихварство, побоища и палежи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР