Върховният административен съд уважи още една жалба на изпълнителния директор

...
Върховният административен съд уважи още една жалба на изпълнителния директор
Коментари Харесай

Тричленка на ВАС върна на долна инстанция още една жалба на Евролаб

Върховният административен съд почете още една тъжба на изпълнителния шеф на Българска организация по сигурност на храните (БАБХ) и разгласи за незначително определение на Административен съд София по тъжба на " Евролаб 2011 ". Първоинстанционният съд отменил позволено авансово осъществяване на заповед от април месец тази година на шефа на БАБХ, която е обвързвана с товарно-разтоварната активност на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ".

Според тричленният състав на Върховен административен съд решението на съда е незначително, също така жалбата би трябвало да бъде прегледана от тричленен състав на съда, което е императивна наредба.

В случая обаче определението е постановено от едноличен състав на Административен съд София - град в закрито съвещание на 18 август 2022 година

Постановяването на правосъден акт от противозаконен състав води до незначителност на акта.

Определението по административно дело № 8682 от 2022 година по разказа на Върховен административен съд е дефинитивно.
 Малка победа за БАБХ по проблема
Малка победа за БАБХ по проблема " Евролаб "

То касае изпращането на пробите за проучване в София

Припомняме, че през вчерашния ден висшият административен съд (ВАС) почете отчасти жалбата на изпълнителния шеф на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) и обезсили част от определение от 22 юли. на Административен съд София - град (АССГ) по тъжба още веднъж за допускане на авансово осъществяване на писмо на изпълнителния шеф на БАБХ, което касае  проби от колета на плодове и зеленчуци с генезис Турция, взети на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " да се изпращат за лабораторни проучвания в централната лаборатория на БАБХ.

Припомняме и че на 19 юли Върховен административен съд на процедура върна " Евролаб " на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево. Тогавашният заместник-министър на земеделието Иван Христанов съобщи, че е  
 Христо Вълчанов:
Христо Вълчанов: " Евролаб 2011 " няма да се върне на " Капитан Андреево "

Полагат се старания да проработи държавната лаборатория

на Граничния пункт, който е и външна граница на Европейския съюз стартира още по време на късия мандат на постоянното държавно управление отпред с Кирил Петков. В края на мандата му бе оповестено, че, въпреки че в идващите дни се наложи, след като  на камиони на " Капитан Андреево ", възпрепятствана от частната компания " Евролаб 2011 ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР