Върховният административен съд потвърди Решението на Административен съд – Варна,

...
Върховният административен съд потвърди Решението на Административен съд – Варна,
Коментари Харесай

Окончателно решение на съда: Кмет на ГЕРБ спечелил с изчезващо мастило

Върховният административен съд удостовери Решението на Административен съд – Варна, с което съдът разгласи за нереален избора на Дамян Дамянов (ГЕРБ), определен за кмет на с. Бозвелийско, община Провадия на първи тур, създаден на 27 октомври 2019 година Това оповестиха от пресцентъра на Апелативния съд във Варна.

Върховен административен съд сочи в претекстовете си, че изказванието на касационния жалбоподател за недоказаност на правосъдното решение е без правно съображение. Касационният правосъден състав смята, че Изборният кодекс категорично е регламентирал и е придал правно значение както на действителните, по този начин и на недействителните бюлетини.

В случая не е имало спор по отношение на броя на действителните бюлетини, а единствено на извънредно огромния брой недействителни бюлетини, предвид на което съдът, с допустимите от закона доказателствени средства - две съдебно-технически експертизи, които са признати без възражения от страните по делото, е открил опорочаване на вота на гласоподавателите, като изрично е установено съществуване на безцветни релефни линии, които са изпълнени с химикал с обезцветяващо се пишещо вещество .
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР