Върховният административен съд отменил решение за установен конфликт на интереси

...
Върховният административен съд отменил решение за установен конфликт на интереси
Коментари Харесай

ВАС не е намерил конфликт на интереси при Нели Кордовска, изтеглила парите си от КТБ

Върховният административен съд отменил решение за открит спор на ползи във връзка с Нели Кордовска - основен шеф на ръководство "Банков контрол " и изпълняващ пълномощията на подуправител на Българска народна банка, осведомят от КПКОНПИ.

Комисията беше приела, че Кордовска е употребила информация в собствен частен интерес, получена при осъществяване на пълномощията й по работа, и е изтеглила свои депозити от КТБ. Съдът е постановил, че фактът на засилено изтегляне на депозити е бил "публично прочут " и че доста хора, незаемащи обществена служба и неразполагащи със "служебна информация " са теглили пари.

В мощ остава решението за кмета на Септември Марин Рачев, който издал заповед за смяна на организационен статут на парцел.

Промяната е била за осъществяване на капиталови планове, а едноличен притежател на капитала на капиталовото сдружение е била майката на кмета.

Макар че по-късно Рачев е отменил заповедта си, съдът приема, че все още на издаването й той е бил в спор на ползи и удостоверява решението на КПКОНПИ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР