Върховният административен съд отмени решение на Административен съд София -

...
Върховният административен съд отмени решение на Административен съд София -
Коментари Харесай

Изгонен от Иванчева стана кмет на Младост

Върховният административен съд анулира решение на Административен съд София - град по административно дело № 6204 от 2018 година, с което е анулирано решението от 31 май 2018 година на Столичния общински съвет за назначение краткотраен кмет на община Младост.

Върховните магистрати одобряват, че първинстанционният съд е постановил правосъдно решение при погрешно приложение на материалния закон и заради това то следва да бъде анулирано.

С решението, обект на касационното дело, в края на май 2018 г. Столичният общински съвет избира арх. Румен Русев за изпълняващ длъжността кмет на регион " Младост " вместо Петър Кърджилов, който Десислава Иванчева назначава от ареста. С поредност от заповеди Иванчева първо уволнява арх. Румен Русев като заместник-кмет по строителството на регион " Младост ", а след това няазначава Кърджилов за краткотраен кмет.

Освен това няма данни Петър Кърджилов да е изпълнявал длъжността заместител кмет, тъй като липсва трудов контракт, длъжностна характерност, документ за встъпване в служба и други

От Върховен административен съд акцентират, че столичният общински съвет правомерно е упражнил пълномощията си по член 39 ал.3 от ЗМСМА и е спазил условията на материалния закон при избора на краткотраен кмет на регион Младост.

В случаите, когато не е издадена заповед от кмета на общината, надлежно от кмета на региона, общинският съвет дефинира заместник- кмета, който да замества кмета на общината, надлежно - кмета на региона, до тяхното завръщане

Решението по административно дело № 7900 от 2019 г. е дефинитивно.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР