Върховният административен съд окончателно отказа политическо убежище в България на

...
Върховният административен съд окончателно отказа политическо убежище в България на
Коментари Харесай

Български съд отказа закрила на руснак – бунтар срещу режима на Путин

Върховният административен съд дефинитивно отхвърли политическо леговище в България на съветския опозиционер и съперник на войната против Украйна Александър Стоцки, заяви БГНЕС.

Стоцки неведнъж е осъждал обществено режима на Владимир Путин. Последната му обществена демонстрация бе в Руския културен център при прожекцията на кино лентата „ Азовсталь “ . Стоцки издигна украински байрак и се опита да изясни, че филмът е агитационен и подменя истината за случилото се по време на обсадата на украинската промишлена зона. Думата обаче му беше отнета, а защитата го изхвърли от залата. Пред съветския център в този ден се организира и митинг на български жители против прожекцията.

 

Според претекстовете на Върховен административен съд обаче „ няма учредения да бъде признато, че от страна на формалните управляващи в Руската федерация се подхващат необмислено всеобщи репресии против жителите, изразяващи по един или различен метод неодобрение от политиката на президента “ .

Не е ясно от кое място българският съд черпи тази убеденост, поради многочислените известия за репресии и похищения по политически аргументи против опозиционно настроени жители и дейци от страна на съветския режим. Редица интернационалните организации също непрестанно сигнализират за сходни случаи, най-яркият от които е този на Алексей Навални. Александър Стоцки е покровител точно на Навални.

Ако 27-годишният мъж бъде екстрадиран в Русия, против него ще стартира правосъдно гонене – Москва към този момент одобри законодателство, криминализиращо рецензиите против войната в Украйна .

Стоцки дойде в България директно след началото на войната в Украйна – на 25 февруари 2022 година Върховен административен съд е третата българска институция, която му отхвърля леговище, откакто това направиха Държавната организация за бежанците и административният съд в София. Агенцията по бежанците даже реши, че възможностите той да бъде мобилизиран на фронта е минимална.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР