Върховният административен съд днес е бутнал решението на Министерски съвет

...
Върховният административен съд днес е бутнал решението на Министерски съвет
Коментари Харесай

Върховният административен съд спря решението за втори лифт на Банско

Върховният административен съд през днешния ден е бутнал решението на Министерски съвет за Пирин от декември и не разрешава всякакво ново строителство във всички български паркове. Това излиза наяве от към този момент оповестеното решение на съда. Според него решението, взето от Министерски съвет е невалидно, а на всичкото от горната страна страната би трябвало да заплати на жалбоподателите " ВВФ Световен фонд за дивата природа, Дунавско – Карпатска стратегия България”, представлявани от А. Карагьозов и Тома Белев сумата от 810 лв. за разходи по делото.
" По изложените съображения, актуалният тричленен състав намира, че плануваното с обжалвания административен акт създаване на водохващания, създаване и уголемение на ски писти и съпътстваща техническа инфраструктура опонира на възбраната за строителство в националния парк по член 21, т. 1 Закон за защитените територии " написа в претекстовете на съдиите от Върховен административен съд, с които се анулира решение 821/29.12.2017 година на Министерски съвет.
Все отново решението предстои на обжалване пред петчленен състав на Върховния административен съд в 14-дневен период от съобщаването му на страните.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР