Върховната касационна прокуратура се е самосезирала за ТЕЦ Варна, която

...
Върховната касационна прокуратура се е самосезирала за ТЕЦ Варна, която
Коментари Харесай

Как Гешев изведнъж разбра, че Доган има ТЕЦ

Върховната касационна прокуратура се е самосезирала за Топлоелектрическа централа " Варна ", която е благосъстоятелност на почетния водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган. Това се схваща от известие на държавното обвиняване във вторник. Прокуратурата, която по принцип доста обича да разпорежда на всевъзможни държавни институции инспекции, този път го е направила по допустимо най-неясния метод.

Всъщност мотив за самосезирането е видео, излъчено в профила на съпредседателя на " Демократична България " Христо Иванов и на уеб страницата на Демократична България. Клипчето е снимано на фона на централата. То е озаглавено " Студеният запас " на Доган – огромната кражба, която всички ние плащаме през сметките си за ток ". Иванов приказва за целия проблем към Топлоелектрическа централа " Варна " и Доган. Той споделя и по какъв начин две прокуратури месеци наред си прехвърляли топката и отказвали да създадат инспекция за централата по сигнал на организацията " Антикорупционен фонд ". Той бе импортиран през юни 2019 година, само че по него нищо не е направено. Аргументът бил, че не е ясно коя от двете прокуратура би трябвало да ревизира.

Друг незабравим миг в настоящето самосезиране на прокуратурата е, че то става косвено – не от самото изказване на Христо Иванов, снимано на видео и оповестено на уеб страницата на Демократична България, а от обява на онлайн изданието " Дневник ", в която е представено изявлението на Иванов.

Не е ясно на какво се дължи тази маневра, евентуално държавното обвиняване не желае да бъде свързвано по никакъв метод с опозиционния политик, прочут като критик на прокуратурата.

Философският камък на доктор Доган
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР