Върховната административна прокуратура ще назначи проверка на министър Боил Банов.

...
Върховната административна прокуратура ще назначи проверка на министър Боил Банов.
Коментари Харесай

ВАП ще назначи проверка на Боил Банов заради I Tower, каза главният прокурор

Върховната административна прокуратура ще назначи инспекция на министър Боил Банов. Това сподели основният прокурор Иван Гешев в ефира на Нова телевизия.
" Тя ще сезира Специализираната прокуратура за данни съгласно нея за осъществени закононарушения. Данните са свързани с документи, издадени от Министерството на културата, касаещи „ Ай тауър “ (I Tower) небостъргач, който се намира единствено на 50 метра от монумент на културата ", сподели още той.
Припомняме, че в края на май Дирекцията народен строителен контрол(ДНСК) стартира инспекция на законността на строителството на небостъргача „ I Tower “ в центъра на София. Докладът с резултатите Дирекцията за народен строителен надзор ще даде на Върховната административна прокуратура(ВАП).
Това стана откакто ВАП сезира началника на Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК) да извърши незабавна инспекция на законността на градежа на небостъргач " Ай Тауър " (I Tower) в центъра на град София. ВАП е образувала кореспонденция въз основа на информация в медиите, в която се твърди, че построяването на постройката се прави при изтекло позволение за градеж стана ясно още тогава.
Предисторията на плана ще намерите в този материал: 10 месеца по-късно - прокуратурата реагира на медийни сигнали за законността на най-високия хотел в София
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР