Върховна административна прокуратура (ВАП) изиска информация от министъра на труда

...
Върховна административна прокуратура (ВАП) изиска информация от министъра на труда
Коментари Харесай

ВАП поиска информация от Сачева заради скандала с европари в "Красно село"

Върховна административна прокуратура (ВАП) изиска информация от министъра на труда и обществената политика за това, по какъв начин се разходват европейски средства по размер „ Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания - Компонент 3 " във всички региони на територията на София.

Това се случва, откакто стана обществено известно, че кметът на регион " Красно село " Росина Станиславова и чиновниците ѝ са присвоили средства по стратегия за подкрепяне на възрастни хора по време на пандемията от ковид. В общината стартира инспекция.

Станиславова даде конференция в сряда, на която да се отбрани и призна, че е получила заплащане от над 7000 лв., само че по думите ѝ изрично няма заграбване на средства и всичко е законно и справедливо. Общата сума за нея и екипа ѝ била в размер 41 052,60 лева Междувременно Демократична България снеха доверието си от Станиславова и я приканиха да възвърне сумата.

Днес от ВАП оповестиха, че на съображение член 145 ал.1 т.1 от Закона за правосъдната власт (ЗСВ), Министерство на труда и обществената политика, в чиято конструкция е Управляващият орган на Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси 2014-2020 ", следва да уведоми ВАП за това - осъществявани ли са инспекции на всички бенефициенти по размер „ Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания - Компонент 3 ", установени ли са нарушавания на процедурите и какви ограничения са подхванати по отношение на установеното.

ВАП следва да бъде известена с отчет за осъществените дейности. В случай, че бъдат открити данни за закононарушения и нарушавания, ще бъде известена способената прокуратура.

Още през месец май 2020 година, ВАП стартира събирането на информация от съответните държавни институции, обвързвана с трансформиране на средства от Европейските структурни и капиталови фондове (ЕСИФ) и прехвърлянето им към други стратегии, за подкрепяне на битката с COVID-19.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР