Върховенството на закона, свободата на придвижване и зачитането на националните

...
Върховенството на закона, свободата на придвижване и зачитането на националните
Коментари Харесай

„Евробарометър“: За българите ЕС е преди всичко нови възможности за работа


Върховенството на закона, свободата на напредване и зачитането на националните идентичности, култури и обичаи са трите полезности, които максимален % от българите считат, че би трябвало да бъдат защитавани предпочитано от Европейския парламент. Това излиза наяве от, извършено измежду 1020 души у нас като част от огромно допитване измежду 26 510 индивида в Европейски Съюз.

И трите водещи у нас отговора са доста по-популярни на наша територия, в сравнение с е междинното за Европейски Съюз. Водещите три полезности за всички респонденти от Европейски Съюз са демокрацията (посочена от 32% от запитаните), свободата на словото и мисълта (27%) и отбраната на човешките права в Европейски Съюз и в международен мащаб (25%). У нас всеки трети чака Екологичен потенциал да пази върховенството на закона и свободата на напредване, а всеки четвърти – традициите.

Ценности като равенството сред дамите и мъжете и битката против дискриминирането са доста по-назад в дневния ред на българите от междинното за Европейски Съюз.

Когато въпросът е за съответни тематики, които би трябвало предпочитано да влязат в дневния ред на евродепутатите, водещото измежду нашите сънародници и междинното за Европейски Съюз се приближават – на първите две места са публичното опазването на здравето и битката против бедността и общественото изключване. На трето място в ЕС-27 са дейностите против изменението на климата, до момента в който у нас е поддръжката за стопанската система и основаването на нови работни места.

Макар и по-скептични от множеството други европейци, българите въпреки всичко правят оценка участието в Европейски Съюз като нещо положително и считат, че страната е спечелила от него. 34% от запитаните българи считат, че нашият народ има доста малко въздействие върху решенията, взети на равнище Европейски Съюз, а 30% - че значимите въпроси се вземат решение най-добре на национално равнище.

Впечатляващо разминаване има в отговора на въпроса за какво запитаните считат, че страната им има изгода от участието си в Европейски Съюз. За множеството европейци участието в Европейски Съюз усъвършенства съдействието с другите в общността, способства за поддържането на мира и за икономическия напредък. За 47% от българите, обаче, водещото е, че Европейски Съюз носи нови благоприятни условия за работа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР