Въпросите започнаха веднага щом последните студенти се проточиха в първия

...
Въпросите започнаха веднага щом последните студенти се проточиха в първия
Коментари Харесай

Студенти говорят за противоречивия курс по афроамерикански изследвания на AP: „История, която всеки трябва да знае“

Въпросите започнаха незабавно щом последните студенти се проточиха в първия час на Доналд Сингълтън за напреднали класове по афроамерикански проучвания неотдавна сутринта. В продължение на близо два часа Сингълтън, който е преподавал в гимназията Сюзън Милър Дорси в Лос Анджелис в продължение на 26 години, провокира своите възпитаници по отношение на техните лични усещания за историята.

„ Какво научихте? “ – попита той класа. „ Какво знаете за ролята на африканските дами по време на робството? “

„ Беше изцяло възможно да се изнасили плебей, да се убие плебей, да се обеси плебей, да се линчува плебей “, отговори старши Хасан Райт. „ Но в случай че ги научиш да четат, ще бъдеш също толкоз неприятен, колкото и плебей. “

стандарти за преподаване на чернокожа история, които бяха признати от щатското законодателно заседание през юли. От отдела споделят, че съблюдават държавния закон. Стандартите бяха подложени на критика като опит за „ пренаписване “ или „ изпускане “ на части от опита на черните, като включват, наред с други неща, указания за това „ по какъв начин робите са развили умения, които в някои случаи могат да бъдат приложени за тяхна персонална полза. "

Малко откакто Флорида забрани класа през януари, Бордът на колежа промени образователната стратегия, премахвайки наличието за систематичния расизъм, придвижването Black Lives Matter и натиска за репарации.

Докато Бордът на колежа сподели, че измененията са част от техния „ постоянен развой на развиване “, някои преподаватели споделиха, че организацията се е поддала на политически напън.

Управителят на обединявания учебен окръг на Лос Анджелис Алберто Карвало сподели, че има вяра, че Бордът на колежа е дезинфекцирал образователната стратегия.

„ Ако желаете в действителност да научите за историята на афроамериканския опит, не можете изоставете или дезинфекцирайте робството или придвижванията за цивилен права, или обстоятелството, че нашата нация е криминализирала действия, водещи до несъразмерен брой цветнокожи хора, които са хвърлени в пандиза “, сподели Карвало. на политически напън и сподели, че някои от отстранените тематики може въпреки всичко да бъдат възобновени, когато окончателната образователна стратегия бъде оповестена по-късно тази година. Бордът на колежа също по този начин сподели, че „ в някои щати учителите имат повече пространство за маневриране от други “ и че е „ дал на учителите гъвкавостта да преподават главното наличие, без да излагат на риск прехраната си. “

„ Колежният ръб задачата на всички курсове за напреднало образование е достъпът – както достъпът до предизвикателна курсова работа на равнище лицей, по този начин и достъпът за колкото се може повече от тези студенти във допустимо най-вече щати “, сподели представител на College Board пред CBS News. „ В някои случаи тези цели за двоен достъп влизат в спор. Нашият ангажимент в последна сметка е към прецизна курсова работа, която отразява дисциплината и това, което студентите ще срещнат в класната стая в колежа. “

Сингълтън сподели, че образователната стратегия е предопределена да бъде пътна карта и учителите са свободни да вкарват спомагателни тематики, като придвижването Black Lives Matter или репарациите в Калифорния.

„ Само тъй като няма да се тества на изпита, нищо не споделя, че нямате право да преподавате по тези предмети “, сподели той.

Карвало, който постоянно спори с ДеСантис като началник на учебен регион в Маями до 2021 година, също подлага на критика новите стандарти за чернокожа история на Флорида, наричайки ги опит за „ заличаване на историята “.

„ Аз съм учител от 32 години. Никога не съм виждал образованието да става толкоз поляризирано, толкоз повлияно от политиката “, сподели той.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР