Въпросите, свързани с украинската криза ще бъдат разгледани по време

...
Въпросите, свързани с украинската криза ще бъдат разгледани по време
Коментари Харесай

Путин: С президента Ердоган ще обсъдим ситуацията в Украйна

Въпросите, свързани с украинската рецесия ще бъдат прегледани по време на договарянията с президента на Турция Ердоган. Това съобщи при започване на диалозите президентът на Руската федерация Владимир Путин, предава РИА Новости.

„ Има защо да поговорим и от позиция на сигурността в района. Разбира се, няма да отминем въпросите, свързани с украинската рецесия “, добави президентът.

Президентът на Турция уточни въпроса със зърнената договорка за изключително значим. „ Разбира се – голяма и значима крачка – това е въпросът със сърнената договорка. Светът чака резултати от днешните договаряния. Аз мисля, че крачката към слаборазвитите африкански страни ще бъде доста значима “, сподели турският водач.

Ердоган съобщи, че плана по основаването на „ газов хъб “ в Турция има голямо значение. „ Още един важен детайл за нас е основаването на газов хъб “, добави президентът.

Във връзка с енергетиката Русия и Турция са достигнали договорености сред главните снабдители и консуматори, съобщи от своя страна президентът Путин. „ Ние в региона на енергетиката, както споделих, се движим решително, достигнати са общи договорености сред главните снабдители. Надявам се, че по този начин ще продължим и отсега нататък. В близко време ще бъдем очевидци на всичко това “, добави съветският президент.

Относно обстановката в Сирия главата на Руската федерация съобщи, че Русия и Турция са създали доста за урегулиране на обстановката там. „ Разбира се, ние двамата направихме доста за обстановката в Сирия, знам че това е сензитивен въпрос за Турската република. “ Путин означи, че има доста значими двустранни въпроси, които ще бъдат в центъра на вниманието по време на идната среща.

Анкара и Москва считат съществено да усилят товарооборота сред двете страни, съобщи от своя страна президентът Ердоган. „ Нашата цел е да достигнем товарооборот 100 милиарда $. “

„ Ние претърпяваме напълно друг интервал в връзките сред Турция и Русия. И сме доста щастливи, че размерът на товарооборотът сега доближи 62 милиарда $ и решително вървим към нашата цел – 100 милиарда $ “, добави Ердоган.

Турският президент оцени и позитивно работата по Атомната централа „ Аккю “. „ Разбира се, както Вие казахте, работата по атомната централа „ Аккю “ върви добре, на цялостен ход. Крачките, направени във връзка с първи блок, са доста положителни. Мисля, че ще създадем и стъпки към строителството на Синопската атомна централа “, сподели Ердоган.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР