Въпросът защо технологичните гиганти заобикалят България отдавна терзае политици, предприемачи

...
Въпросът защо технологичните гиганти заобикалят България отдавна терзае политици, предприемачи
Коментари Харесай

Изненада! Зукърбърг купи българска фирма

Въпросът за какво софтуерните колоси заобикалят България от дълго време терзае политици, бизнесмени и публицисти. През последните години компании като Гугъл, Microsoft и Amazon отвориха офиси или центрове за данни в прилежащите Румъния и Гърция, само че не и в България,

Оказва се, че от октомври месец България също към този момент може да се похвали с наличието на представител на Big Tech. Вместо да отваря офис в страната, Meta, компанията майка на Фейсбук и Instagram, е купила едва известния български стартъп Acutance Imaging, като съгласно данните в Търговския указател собствеността е била дефинитивно трансферирана през октомври 2023 година Стойността на договорката не е оповестена, като от двете страни по нея също резервираха безмълвие по този въпрос.

Acutance Imaging работи по технология за възпроизвеждане на изображения. За Meta това е значимо и в подтекста на главния бизнес на компанията, обществените мрежи, и в подтекста на конкуренцията при изкуствения разсъдък, където Meta желае да бъде водач със своите отворени принадлежности.

Сайтът на Acutance Imaging към този момент е заличен, което допуска, че целият екип ще стане (или към този момент е станал) част от огромната Meta. В LinkedIn профила на Александър Начев, съосновател на Acutance Imaging, той е отбелязал, че работи в Meta като управител по качество на изображенията още от 2022 г.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР