Въпросът за коланите е много важен. Няма място за отстъпление,

...
Въпросът за коланите е много важен. Няма място за отстъпление,
Коментари Харесай

Виктор Николаев притисна Бойко Рановски заради ужаса с 16 трупа край Своге и разказа за голяма драма на Нора Шопова в автобус

Въпросът за коланите е доста значим. Няма място за оттегляне, би трябвало да се промени законодателството. През месец септември такива текстове ще бъдат импортирани в националното заседание. Безопасността е най-важното нещо. Това съобщи Бойко Рановски - шеф на ИА " Автомобилна администрация " в " Здравей, България ".

" За някои транспортни средства, създадените преди 2006 година, това не е допустимо. Ще се наложи за такива рейсове замяна на самите седалки, тъй като те не разрешават слагането на колани ", добави той.

" В страната има над 23 000 рейса. Около 15 000 са с първа регистрация преди 2006 година. Не всички от тези обаче са лицензирани за осъществяване на транспорт. Общо лицензираните са към 13 000, като в случай че се вкара към този момент упоменатата мярка, ще станат на половина ", сподели Рановски.

" Задължение на сътрудниците от " Пътна полиция " е, като има проблем в някой сектор от път, да бъдат сигнализирани съответните институции и виновни лица. Аз като съм бил отпред на организацията най-малко, по този начин правех. По отношение на това какво е трябвало да се предприеме - има способени органи, те ще кажат ", по този начин разяснява Рановски проблема за асфалта с неприятно сцепление, където стана злополуката край Своге.

" Всичко сега се изследва и проучва, а стопанинът на пътя би трябвало да вземе съответните ограничения. Можеше да бъде затворен пътя, само че това решение би трябвало да бъде в съгласие и решено от стопанина на пътя и " Пътна полиция ". Отговорните органи би трябвало да кажат какво решение са взели. Участъкът е доста претрупан и натоварен. Когато даден сектор има проблем, нормално се лимитира скоростта в този сектор ", сподели Рановски.

Многократно Виктор Николаев опитваше да притисне Рановски поради злополуката, пробвайки се да го накара да уточни провинен за неприятното положение на пътя. Уви, шефът на " Автомобилна администрация " до последно се въздържа от мнения.

" Автобусите минават на 6 месеца механически обзор. Този рейс е трябвало да мине до 5 август на механически обзор, само че това не е направено. Няма съобщение и за осъществяването на инцидентния транспорт. Контролът е съгласно опциите на организациите и на сътрудниците ", сподели Рановски.

Виктор Николаев го прекъсна и реши да показа роман от пътуването на синоптичката Нора Шопова до Панагюрище. " Тя сподели, че това е бил един неприятен маршрут. Пътувала е права и се е чувствала в действителност несигурна в транспортното средство - както тя, по този начин и останалите пасажери. Просто не са усещали, че има задоволително надзор ", сподели Николаев.

Рановски съобщи, че има органи и организации, които наблюдават оптимално за контрола и вършат всичко по силите си.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР