Въпросът вече не е в аргументите, които ще изложи Цецка

...
Въпросът вече не е в аргументите, които ще изложи Цецка
Коментари Харесай

Йотова: Въпросът вече не е в аргументите на Цачева, а в аргументите на ГЕРБ и Борисов

Въпросът към този момент не е в причините, които ще изложи Цецка Цачева, а в причините, които ще защитят ГЕРБ, болшинството и министър-председателят. Това сподели пред публицисти в Стара Загора вицепрезидентът Илияна Йотова във връзка оставката на правосъдния министър Цецка Цачева поради информация в медиите за жилището ѝ.

Дали ще има други оставки - ще забележим. Оставката постоянно е самостоятелен акт. Надявам се, че Цецка Цачева схваща какво прави. Казах, че министър председателят е на ход. Очевидно съм имала някакво предусещане по тематиката, съобщи Йотова.

Въпросите за недостига на водачество, на огромни хрумвания и дела, за ролята на дамата в публичния и политическия живот е сложила по-рано вицепрезидентът Илияна Йотова в изявлението си на тематика "Жените водачи във века на недостиг на водачи " на интернационална конференция "Жените на Балканите в идващите 100 " в Стара Загора, оповестиха от прессекретариата на Президента.

Форумът е част от събитията, отдадени на 100-годишнината от основаването на интернационалната организация "Зонта интернешънъл ", която сплотява над 30 хиляди членове в 63 страни.

"Поздравявам ви за активността, отдадена на дамите, за устрема ви към съгласие, мир, правдивост, ценене на човешки права ", е отбелязала Илияна Йотова и е добавила, че в XXI век воювани с десетилетия права са пред съществено оттегляне.

Вицепрезидентът е определила "Зонта " като ослепителен образец за това по какъв начин една концепция може да се трансформира в сполучлива идея и да завоюва толкоз доста другари в целия свят, по какъв начин може да лобира за отбрана на своите хрумвания, освен това на високо равнище - в Организация на обединените нации, УНИЦЕФ, ЮНЕСКО, Съвета на Европа.

Погълнати от всекидневието и дребнотемието забравяме за огромните дела и хрумвания. Къде са през днешния ден огромните визионери, смелите хора, които да отстояват своите хрумвания, е запитала риторично Илияна Йотова.

Понятието водач загуби своето наличие. Силата на заеманата позиция не го уплътнява. Съвремието ни е цялостно с престижи, които ръководят по силата на служебното си състояние, е показала вицепрезидентът.

По думите ѝ патовите обстановки, рецесиите са тест за същинското водачество. Днес неуспехите са повече от сполучливо взетите проби, е декларирала вицепрезидентът.

Според вицепрезидента полът на бива да е фактор дали един човек може да бъде добър водач или не. Илияна Йотова е добавила, че неравенството сред половете е една от най-старите форми на неравноправие и към момента е част от всекидневието в доста страни.

В изявлението си Илияна Йотова сложи въпроса за към момента съществуващия стъклен таван за дамите в тяхното развиване. Вицепрезидентът е показала редица професионални сфери, които са непокътната територия единствено за мъжете, като региона на осведомителните технологии да вземем за пример, допълниха от президентството.

Днес дамите на високи управнически постове не липсват, само че паритетът към момента е надалеч, е отбелязала вицепрезидентът и е показала квотите, които са процедура в редица страни, като метод за неговото реализиране.

Вицепрезидентът е съжалила, че не се е чул гласът на мъжете в дебатите за битката с домашното принуждение и насилието върху дами.

Илияна Йотова е притежател на оценката Жълта роза за принос към идеите на "Зонта ". Вицепрезидентът е патрон на миналогодишния благотворителен Бал на жълтата роза в поддръжка на надарените деца от музикалните учебни заведения в Широка лъка и Котел, написа още в известието.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР