Въпросът с Паметника на Съветската армия трябваше много отдавна да

...
Въпросът с Паметника на Съветската армия трябваше много отдавна да
Коментари Харесай

Васко Кръпката: Символите на комунизма трябва да бъдат премахнати, както са премахнати и символите на нацизма

Въпросът с Паметника на Съветската войска трябваше доста от дълго време да е завършил. Аз нямам никаква носталгия по комунизма, нацизма, Георги Димитров и Съветската войска. За мен този монумент е позор и би трябвало мигновено да изчезне. Не съм склонен и с музея на социалистическото изкуство. Ми дайте да си създадем и един музей на нацисткото изкуство и на капиталистическото изкуство, или на империалистическото. Народното събрание доста от дълго време е гласувало комунизмът да бъде отречени да бъде разгласен за неприятен и диктаторски. Има доста знаци на комунизма, които би трябвало да бъдат отстранени, както са отстранени знаците на нацизма. Това сподели пред Euronews Bulgaria музикантът Васил Георгиев-Васко Кръпката.

" За " Синя София “ съм оптимист. Няма по какъв начин всичко да е в ръцете на държавна сигурност. На тях им пиша шестица – разтуриха всичко дето можаха, реализираха демокрацията и кагебейската приватизация. Сега желаят и кмет на София – време е да мирясат, мисля, че София в никакъв случай няма да избере човек, докоснал се до Държавна сигурност по някакъв метод.

23-ият рок фестивал " Цвете за Гошо “, който ще се състои в Южния парк зад музея " Земята и хората “ се явява юбилеен, тъй като Георги Минчев щеше да навърши 80 година. С този фестивал не вършим някакви гробищни церемонии, а подсещаме за тези хора, които са живели и са правили музика. Един от тласъците към този момент от 23 година да провеждам този фестивал е неговите песни да доближат до младите. Неговите последни песни няма къде да бъдат чути ", заяви той.

Георги Минчев беше хладнокръвен бунтовник, почтен и заслужен, който не може да сгази мравка, само че когато стане въпрос за правила се удряш в една стена. В днешното време той нямаше да може да се впише. Неговата сила отиваше за това накъде върви България. В днешно време нямаше да откри покой.

По мотив на войната в Украйна, Васко Кръпката, който изнесе концерт в Киев, цитира Зеленски и сподели, че за жалост доста хора ще свикнат и ще претръпнат към това, което се случва там, а в същото време съветската агитация не стопира. Дори сега от Кремъл влагат още милиарди за това, вместо да мислят за бедните си, техния си живот и да просперира тази нация. " Пропагандата е доста мощна и направи доста провали. “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР