Въпросът около собствеността на Руската църква придоби силен политически оттенък.

...
Въпросът около собствеността на Руската църква придоби силен политически оттенък.
Коментари Харесай

Нотариусът, издал акта за Руската църква: Заплашват ме, но работата си съм свършил съвестно

Въпросът към собствеността на Руската черква закупи мощен политически нюанс. Това съобщи в изявление за Иван Дахтеров. Това е нотариусът, който през 1997 година е издал нотариалния акт на храм " Свети Николай Чудотворец ".Той акцентира, че постоянно е работил почтено и разяснява, че не вижда проблем в документа. Нотариалният акт е публикуван преди 26 години, по тази причина и Дахтеров споделя, че не помни съответния случай.

Нотариусът е издал акта в качеството си на държавен чиновник, а задачата стигнала до него на инцидентен принцип.

" Документацията би трябвало да е била съпроводена с молба. Когато има показана такава писмена молба, тя би трябвало да е подписана от умело лице. В случая би трябвало да е бил посланикът.Лично посланикът не е небходимо да се явява в това произвеждане, тъй като то е констативно. Нямам спомен, само че за мен е разумно да не е участвал той, а лице, което показва документите. Най-вероятно юрист ", сподели нотариусът Иван Дехтаров.

Нотариланият акт е публикуван въз основа на крепостен акт. След Освобождението по този начин са се наричали нотариалните актове.

" Причината за настояването за издаване на подобен нотариален акт е била смяната на политическото ръководство в Русия. 1898 година приказваме за Царска Русия, след това Съюз на съветските социалистически републики, след това Руската федерация ", съобщи Дахтеров.

Различни тълкования към собствеността на Руската черква пристигнаха от политици, духовници и институции.Намеси се и прокуратурата, която,сингализирана от депутатите Делян Пеевски, Кирил Петков, Бойко Борисов и Ивайло Мирчев, стартира инспекция по случая.Обвинението обаче досега не е потърсило Иван Дахтеров.

" За мен въпросът закупи гръмък политически нюанс.Оттам нататък ще има две радиално противоположни отзиви. Агресия виждаме в част от тези отзиви. Това е част от всеки един въпрос, който става гръмък ", добави той.

Нотариусът увери, че постоянно е правил работата си съзнателно. Призна също по този начин, чее получил закани по интернет.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР