Въпросът на нашето време е дали ще стигнем до ситуация,

...
Въпросът на нашето време е дали ще стигнем до ситуация,
Коментари Харесай

Хенри Кисинджър: Машините може да заменят човечеството още след 5 години

" Въпросът на нашето време " е дали ще стигнем до обстановка, в която изкуственият разсъдък ще размени индивида - това е мнението на един от огромните мозъци на XX и XXI век, Хенри Кисинджър. 100-годишният посланик предвижда пред Die Welt, че " най-голямото предизвикателство в тази ера " ще пристигна още през идващите 5 години.

Опасенията на Кисинджър са свързани с риска изкуственият разсъдък да стане толкоз мощен, че да стигнем до реализация на сюжети от научната фантастика като това хората да служат на машините, а не противоположното. По думите му когато AI системите стартират да поддържат връзка една с друга - а това той чака да стане скоро, " ще стигнем съвсем до проблем на ниво " скотски тип ".
 Брюксел ще управлява изкуствения разсъдък в три стъпки
Брюксел ще управлява изкуствения разсъдък в три стъпки

Европейски Съюз желае да контролира фирмите

" Смятам, че това може да бъде избегнато, само че за тази цел би трябвало да разбираме същината на този разсъдък, който ще може да генерира и своя позиция ", добави той.

Кисинджър, който е и нобелов лауреат, интензивно следи процесите в софтуерния свят. Въпреки напредналата си възраст, той стана съавтор на книга по въпросите на AI и човешкото бъдеще, в това число дружно с някогашния изпълнителен шеф на Гугъл Ерик Шмит. Сега той работи по нов труд по тематиката за измененията, които изкуственият разсъдък ще внесе в връзките ни с познанието, политиката и обществото.
 Шеф на компания за изкуствен интелект: Това ще бъде най-големият балон на всички времена
Шеф на компания за изкуствен интелект: Това ще бъде най-големият балон на всички времена

Според него общият размер на нужните вложения в изкуствен интелект евентуално ще бъде $1 трилион

" Това е огромното предизвикателство на нашето бъдеще и на това ниво е измежду ползите на Китай и други развити страни. В един миг всички ще се включат, тъй като другояче ще се окажат в ръцете на машини, които не схващат ", безапелационен е той.

Кисинджър разяснява, че работи за това учени от целия свят да се обединят към идеите на свободата и взаимното битие: " Това би трябвало да се направи. Не се прави, тъй като AI не е изцяло свестен все още ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР