Въпросът кой и какво може да стои зад смъртта на

...
Въпросът кой и какво може да стои зад смъртта на
Коментари Харесай

Какви са причините руската власт да иска смъртта на Пригожин?

Въпросът кой и какво може да стои зад гибелта на Пригожин наподобява, че има елементарен отговор.

Според анализатори обаче описът е дълъг. Президентът Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През и военният министър Сергей Шойгу са отпред. Причините съветската власт да желае гибелта на Пригожин са няколко. В нея можем да забележим обръщение на Кремъл - че всяко противоречие ще бъде наказвано, че нищо не е забравено и простено. Зад него стoи и деконструкция на компанията " Вагнер ", предава Българска национална телевизия.

Евгений Пригожин: " Злото, което военното управление на страната носи, би трябвало да бъде спряно ".

С тези думи на 24 юни и бойци от " Вагнер " потеглиха към Ростов на Дон и Москва.

Владимир Путин: Това, пред което сме изправени в този момент, е измяна. Неразумни упоритости и персонални ползи водят към държавна измяна и изменничество - на общата идея и своя народ.

Руското управление не не помни нито думите, нито дейностите на Пригожин, съгласно анализатори.

Уилям Бърнс, шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ: Путин като цяло счита, че отмъщението е ядене, което най-добре се сервира студено. Той ще се опита да успокои обстановката, доколкото може, само че от моя опит мога да кажа, че Путин е великият деятел на отмъщението.

Именно посланието на Пригожин, преди да потегли към Ростов, в което оспори основанията на войната в Украйна, както и опитът за прелом, са повода той да бъде отхвърлен в този момент. Това счита специалистът по геополитика, сигурност и някогашен чиновник към генералния секретар на НАТО Хари Нeделку.

Хари Неделку, старши шеф " Геополитика " - " Расмусен Глобал ": От това, което виждаме в Путинова Русия, мисля, че има единствено един човек, който може да е виновен или най-малко мълчешком да утвърждава акт, равностоен на екзекуция. Дали е била под директната заповед на Путин, или детайли от армията са работили независимо, по един или различен метод, това е дело, поръчано от върха на съветското управление.

И Пригожин, който съобщи, че Кремъл е отговорен за неуспехите на фронта, и други отявлени критици на режима, бяха отстранени в рамките единствено на два месеца.

Петър Карабоев, зам.-главен редактор на " Дневник ": Пробваха леко да обикалят към Кремъл, след това влязоха с рецензиите си в Кремъл, заобикаляха Путин, само че най-после споделиха - ето, това е виновният човек. Това е безусловно, доста огромна, дебела и тежка алена линия. Не, не, и не.

Но за какво в този момент, а не още през юни би работил президентът Путин?

Петър Карабоев, замeстник основен редактор на " Дневник ": Защото е решил, че е задоволително надалеч от резултата на метежа на Пригожин и на " Вагнер ", задоволително е задействал машината за овлядавенe или деконструиране, демонтиране на " Вагнер ", прехвърлянето на командния състав и на войцните към други структури, в частност на една нова частна компания " Редут ", която е към Министерството на защитата, и е решил, че Пригожин няма да има задоволително поддръжка във " Вагнер ".

Моментът е определен в този момент, с цел да бъдат избегнати спорове вътре в Русия сред националистите, за които Пригожин се трансформира в ослепителен изразител на несъгласието по метода на водене на войната в Украйна, и лоялните на Кремъл.

Марку Кангаспуро, " Евразийски и съветски проучвания ", Университет в Хелзинки: През юни Путин не беше сигурен по какъв начин да се оправи с казуса. Имаше потребност от Лукашенко като медиатор, с цел да откри решение на спора сред " Вагнер " и армията. Да откри компромис през юни, беше по-добро решение, в сравнение с да рискува пълномащабна революция в подстъпите на Москва ".

Отстраняването на Пригожин и Дмитрий Уткин, обаче, по абсурден метод подтиква реакция назад против режима в Русия.

Хари Неделку, старши шеф " Геополитика " - " Расмусен Глобал ": Има два извода, които можем да създадем от това. Първият е, че несъгласието няма да се толерира. Вторият е, че в случай че има нов опит за прелом и протести, няма вид за връщане обратно. Това, което Пригожин направи. По абсурден метод гибелта на Пригожин подвига залозите. Бъдещ протест против режима на Путин, в случай че има подобен, няма да спре до договаряния или на половината път към Москва. Най-вероятно ще извърви целия път, тъй като посланието тук е, че или отивате до край, или ще бъдете отстранени ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР