Въпросът колко точно вода трябва да пием на ден съдържа

...
Въпросът колко точно вода трябва да пием на ден съдържа
Коментари Харесай

5 признака на дехидратацията и защо не усвояваме водата


Въпросът какъв брой тъкмо вода би трябвало да пием дневно съдържа толкоз отговори, колкото и хора на планетата. Специалистите показват най-често сред литър и половина и два, изчислено съгласно човешкото тегло, само че това е неправилно разбиране, тъй като потребността ни от вода е строго самостоятелна и зависи както от организма ни, по този начин и от метода ни на живот - спорт, хранене, работа и така нататък

Няма да ви изненадаме, в случай че кажем, че доста хора не си доставят нужното количество вода, като едвам изпиват по половин литър дневно. Достатъчно е да погледнете лицето на човек, с цел да установите дали пие задоволително вода, или не. Ако е подуто и отича, значи водата не му стига.

Признаци на дехидратация:



Тъмна урина

Един от най-очевидните признаци на дехидратация е тъмната урина. Когато организмът е добре хидратиран, урината нормално е светложълта или бледа на цвят. Дехидратацията води до съсредоточаване на урината, вследствие на което тя придобива по-тъмен нюанс. Проследяването на цвета на урината може да бъде елементарен, само че ефикасен метод за установяване на равнището на хидратация.

Липса на жадност

Често в процеса на работа забравяме да пием или просто не усещаме жадност. Тъкмо неналичието на жадност е симптом, че сме обезводнени. Колкото по-малко ни се пие вода, толкоз по-сериозна е дехидратацията. Когато е мощно токсикирано, а както знаем, водата оказва помощ на организма да се отърве от токсините и отпадъчните детайли от храната в процеса на храносмилане, тялото просто не помни да даде сигнал за това, което му липсва, тъй като е прекомерно затлачено.

Суха кожа и устни

Дехидратацията постоянно се демонстрира външно посредством кожата. Когато в организма липсва вода, кожата губи своята разтегливост и става суха. Устните стартират да се напукват. Достатъчният банкет на вода е от жизненоважно значение за поддържане на здравето на кожата, защото оказва помощ за производството на колаген и други значими протеини, които способстват за еластичността на кожата.

Умора и зашеметяване

Водата играе решаваща роля във всички процеси в организма, а дхидратацията може да аргументи отмалялост и зашеметяване, тъй като органите ни не действат вярно. Недостатъчният банкет на вода утежнява преноса на О2 и хранителни субстанции до клетките, което води до понижаване на енергийните равнища и изцяло чувство за изнемощялост.



Ускорен сърдечен темп

Дехидратацията натоварва сърдечно-съдовата система, защото сърцето би трябвало да работи по-усилено, с цел да изпомпва кръвта. Повишеният сърдечен темп е постоянно срещан симптом за дехидратация. Следенето на сърдечния темп, изключително по време на физически действия, може да даде визия за положението на вода в тялото.

Но повода за дефицит на вода може да бъде не това, че пием прекомерно малко, а че не я усвояваме. Това значи, че водата остава в междуклетъчното пространство и не се усвоява от клетките. За да предотвратим това, съществуват няколко трика. Първо - топлата вода ни е другар. Тя съумява да проникне по-лесно в клетката, без да остава в междуклетъчното пространство и по този начин организмът я усвоява и насочва към всички органи и системи. Особено потребно е пиенето на топла вода заран на гладно, когато сме обезводнени по принцип, тъй като цяла нощ не сме пили вода. Друг метод да накарате тялото си да усвоява водата, е, като добавите малко сол в нея. По този метод ще предотвратите приключването ѝ непосредствено към отделителната система и тя ще бъде усвоена. Спазвайки тези трикове, ще видите, че ще имате потребност от по-малко вода, само че в същото време ще бъдете добре хидратирани.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР