Въпросът как да бъдат увеличени пенсиите през 2023 г. беше

...
Въпросът как да бъдат увеличени пенсиите през 2023 г. беше
Коментари Харесай

Кабинетът Габровски отложи вдигането на пенсиите. Отказаха ли се?

Въпросът по какъв начин да бъдат увеличени пенсиите през 2023 година беше отсрочен. На съвещанието във вторник на бюджетната комисия към Народното събрание депутатите трябваше да гласоподават удължаването на бюджета до избирането на постоянно държавно управление. Към законопроекта депутати от няколко партии са предложили разнообразни разновидности за индексиране на пенсиите през 2023 година, написа Труд бг

Но Кирил Ананиев от ГЕРБ-СДС предложи тази точка от дневния ред да бъде отсрочена до гласуването на оферти кабинет " Габровски ".
-->
" Не е оправдано в навечерието на избор на постоянно държавно управление да се приема на второ четене удължителния закон на бюджета ", претекста предлагането си той.

Като първи приоритет от оферти кабинет " Габровски " са записали „ Разработване на Закон за държавния бюджет за 2023 година, съдържащ пакет от антикризисни ограничения за ограничение на инфлацията, за стимулиране на икономическия напредък и за стабилизиране на обществените финанси “.

Ако държавното управление " Габровски " бъде подкрепено от Народното събрание, до две седмици ще показа собствен вид на бюджета с включени в него съответни политики, сподели Кирил Ананиев.

Предложението точката за гласоподаване удължаването на бюджета беше отсрочена с 10 гласа „ за “ и 9 „ въздържал се “.

Освен повдигането на пенсиите, сред първо и второ четене на плана за удължение на бюджета депутати са създали и редица други оферти.

Сред тях са ваучерите за храна да бъдат до 25% от минималната заплата за страната, данъчното облекчение за деца да може да се употребява всеки месец, а освен на тримесечия или след приключване на годината.

Има и оферти облекченията за деца да стават в размер на 900 лева на година за едно дете, 1800 лева за две деца и 2700 лева за три и повече деца. Почти за никое от тези оферти няма планове какъв ще бъде резултатът от възможното им приемане за държавната хазна.

Разгорещени диспути може да има и за тавана на цените на тока от електроцентралите. Според правилник на Европейски Съюз подобен таван би трябвало да бъде комплициран и приходите на електроцентралите над този таван да влизат във Фонд „ Сигурност на електроенергийната система “ и да се употребяват за компенсиране на бизнеса.

Част от депутатите са предложили таван на цените да има за всички електроцентрали, а други – подобен таван да няма за въглищните електроцентрали, които не употребяват лигнитни въглища
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР