Въпросът и с Олимпик, и с Търговския регистър имат много

...
Въпросът и с Олимпик, и с Търговския регистър имат много
Коментари Харесай

Радев: Как да ни вярва Европа, като не можем да си опазим дори Търговския регистър

" Въпросът и с " Олимпик ", и с Търговския указател имат доста по-дълбоко измерение, в сравнение с ни се показва ". Това сподели президентът Румен Радев във връзка банкрутиралото кипърско застрахователно сдружение „ Олимпик “, което визира към 200 хиляди българи, сключили застрахователни контракти, както и рецесията с неработещия Търговски указател, съобщи БГНЕС.
Тук към този момент става въпрос за липса на бистрота и отчетност, без които няма по какъв начин да имаме ефикасна администрация. Става въпрос за абдикация от отговорност, съобщи президентът.
" Ако навържем нещата, виждате, че сега, в който българското държавно управление поема писмени задължения пред нашите европейски сътрудници и европейските институции за ясни условия за подготовка за приемане във валутнообменния механизъм, касаещи засилен надзор на застрахователния и пенсионноосигурителния бранш, касаещи засилени ограничения за бистрота и битка с корупцията, касаещи ограничения за дейно ръководство на държавните предприятия.
В същото време гърми Търговския указател и всява безпорядък в бизнеса. В същото време имаме абсурда в застраховането, което демонстрира, че на процедура няма контрол. Имаме разпределяне и увеличение на капитала на Държавната консолидационна компания с 500 млн. лева за ремонт на язовири по непрогледен метод. Ами в тази обстановка по какъв начин да желаеме да има доверие в институциите вътре, по какъв начин да желаеме да има доверие и извън?”, разяснява Радев.
Той уточни, че неслучайно се измислят всевъзможни нови критерии и механизми за непрестанен надзор и инспекция на България. „ И за Шенген, виждате, и за Еврозоната. Трябва да се работи за доверие, това значи доста неща”, съобщи още президентът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР