Въпросът е кой иска да бъде в следващото управление и

...
Въпросът е кой иска да бъде в следващото управление и
Коментари Харесай

Петков: Въпросът е кой иска да бъде в следващото управление и кого бихме допуснали

Въпросът е кой желае да бъде в идващото ръководство и кого ние бихме позволили. Това съобщи министър председателят в оставка Кирил Петков пред bTV.

Той добави, че Има Такъв Народ, ГЕРБ и Движение за права и свободи са неодушевени думи и зад всяка от тях стои човек.

" Нека да кажем кои са хората, които действително взимат решения. Зад ГЕРБ стои господин Борисов. Зад Движение за права и свободи стои господин Пеевски. Зад Има Такъв Народ стои господин Слави Трифонов с неговия другар Орлин Алексиев ", добави Петков. Политическа партия решили да не седнат на една маса с тези хора.

" Аз съм доста горделив от целия тим на този кабинет, тъй като " Кирил Петков " е просто заглавието. Зад нас доста хора работиха от заран до вечер. Но това, което направихме - спазихме нашето заричане. Ние обещахме нулева приемливост към корупцията, обещахме да следваме верния път към смяната и макар, че беше доста по-кратко, в сравнение с ние си представяхме, поглеждайки обратно - нито едно решение не наруши тъкмо това заричане " посочи Кирил Петков.

Той добави, че пътят към смяната ще продължи години, само че в случай че бъде спазван този принцип, тя ще бъде реализирана .

Във връзка с изказванието на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че в отчета на АДФИ за строителството на Автомагистрала " Хемус " не са открити нередности, Петков уточни: " Бойко Борисов чете този отчет, както дяволът евангелието. "
 ГЕРБ поема курс към избори, няма да поддържа кабинет с трети мандат
ГЕРБ поема курс към избори, няма да поддържа кабинет с трети мандат

За третия мандат няма с кой да преговаряме

" Много добре се споделя в отчета, на 19-а страници, че ценообразуването е доста надвишено, а в заключенията са, че Законът за публичните поръчки е нарушен. Този отчет в действителност обрисува много съществени проблеми с цялото строителство ", добави министър председателят в оставка.

Във връзка с обвиняванията, че е купувал депутати, той посочи, че неуспехът да бъдат събрани 121 депутати в поддръжка за сформиране на нов кабинет с първия мандат, връчен от президента Румен Радев, е най-голямото доказателство, че не Политическа партия не са били подготвени да вършат търговия с никого и най-много със личните си правила.
 Румен Радев няма да бърза: Има още работа
Румен Радев няма да бърза: Има още работа

Причината – трябвало да бъдат признати закони, свързани с Плана за възобновяване и резистентност

" Не знам дали знаете, само че, отивайки при господин Борисов с пурата, вие отивате все едно при някой от Сицилия . Така че, да кажеш на подобен човек: " Аз съм самоуверен, желая да застана с " Продължаваме промяната " и ще се отрека от остарелия модел "... Въпросът е, че тези хора вкарват боязън в техните депутати и даже част от депутатите осъзнаваха, че неверният път е пътят, който техните водачи сочат, те желаят да бъдат част от смяната, въпросът е, че просто не им стиска да вземат вярното решение ", сподели още Петков.

Той се надява в идващия парламент Политическа партия и съдружните им сътрудници да имат 140 народни представители. Кирил Петков счита, че ще са им нужни несъмнено 20 000 съидейници, с цел да трансформират системата, с позициите й в локалната власт и всички служби в цялата страна.

" Продължаваме промяната " връща мандата несбъднат

Политическа партия са събрали 117 депутата, разчитат на останалите 4 на идващите избори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР