Въпросът дали сме сами във Вселената е древен колкото човечеството.

...
Въпросът дали сме сами във Вселената е древен колкото човечеството.
Коментари Харесай

NASA засече междугалактически гост

Въпросът дали сме сами във Вселената е античен колкото човечеството. В нашата вселена - Млечния път, планетата Земя е един дребен детайл.

А преди дни учените от NASA са разкрили втория летящ обект, за който е несъмнено, че идва от друга вселена. Това е кометата 2I/Borisov , която е снимана да минава през Млечния път от телескопа " Хъбъл ".

Летящото тяло е кръстено на индивида, който е съумял да го увековечи, преди да напусне нашата Слънчева система и да се насочи към друга част на необхватния Космос.

These two images, taken by Hubble, capture comet 2I/Borisov streaking though our solar system and on its way back to interstellar space. This mysterious visitor from the depths of space is the first identified comet to arrive here from another star: https://t.co/PwF4ykArGa pic.twitter.com/GMi6mvJa1T
— Hubble (@NASAHubble) December 12, 2019
Кометата 2I/Borisov е видяна за първи път през август, само че чак в този момент от NASA споделиха нейна фотография, на която се вижда просто яркосиня светлина, написа Independent.

За учените обаче това е задоволително, с цел да открият, ч е радиусът на ядрото на кометата е по-малко от половин километър , а нейните размери са доста по-малки от тези, които са били предполагани в началото. Бъдещите им старания са в посока проучване на колкото се може повече комети от разнообразни галактики.

Когато е изработен фрагментът, кометата 2I/Borisov е била на разстояние 326 милиона километра от планетата Земя. Това може да ни се коства извънредно надалеч, само че в действителност е много близо, когато приказва за мащабите на Космоса.
 Европейската галактическа организация, ClearSpace-1 и първият робот за разчистване на космоса
Роботът, който ще чисти Космоса

Над Земята обикалят 170 милиона отпадъци

" Гостът " от друга вселена идва две години откакто кометата 1I/Оумуамуа бе оповестена за първия междузвезден обект, минал еднократно през Слънчевата система.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР