Въпрос, свързан с кампанията за парламентарните избори на 11 юли

...
Въпрос, свързан с кампанията за парламентарните избори на 11 юли
Коментари Харесай

Йордан Цонев към Бойко Раков: Ако ви се вижда, че въпросите ни са правени на ксерокс, на нас пък ни се вижда, че действията ви са правени на ксерокс

Въпрос, обвързван с акцията за парламентарните избори на 11 юли предходната година в град Килифарево, област Велико Търново, зададе зам.-председателят на Движение за права и свободи и на ПГ на Движението Йордан Цонев на МВР-шефа Бойко Рашков.

Тогава в дома на господин Сунай Мунков, общински консултант и член на общинския съвет на Движение за права и свободи във Велико Търново, е осъществен обиск.

На какво законово съображение и по кое досъдебно произвеждане е осъществен обискът? Уведомена ли е прокуратурата и какви са по-нататъшните дейности по случая, попита Цонев.

Въпросите на Движение за права и свободи са идентични. Данни за напън и тормоз в Министерство на вътрешните работи няма и по тази причина остава една опция – този, който има такава информация да я даде по подготвеност на съответния орган, съобщи Рашков.

Постъпила е първична информация касаеща данни за закононарушение по член 162, ал 2 от Наказателен кодекс. Тази информация е постъпила в съответното полицейско ръководство. Уведомена е районна прокуратура. Нищо не е правено отвън закона. Материалите са регистрирани както в полицейското ръководство, по този начин и в прокуратурата, сподели още Рашков. Но не уточни никакви съответни нарушавания, които да са били осъществени от господин Сунай Мунков.

Никъде във въпроса си не съм приказвал за напън и тормоз, отвърна Йордан Цонев.

Получих отговор, какъвто чаках – по сигнал се прави обиск. Пак по сигнал другаде се прави сключване на протокол. Пак по сигнал нещо друго се прави. На всички е ясно – няма балами в тази зала, по какъв начин се дават тези сигнали, възмути се зам.-председателят на Движение за права и свободи.

И когато няма открито нищо, тъй като този случай е подобен, и хиляди други са такива, какво остава от цялата работа?! Ние това се опитваме да разбираем – че не всеки сигнал води до обиск, не всеки сигнал води до сигнален протокол, не всеки сигнал е достоверен, съобщи Йордан Цонев. И добави: „Да не приказваме, че прелестно знаем за практиката сигналите да бъдат инспирирани.“.

Затова е този спор и въпросите са толкоз доста, безапелационен бе Цонев.

Ако ви се вижда, че въпросите ни са правени на ксерокс, на нас пък ни се вижда, че дейностите ви са правни на ксерокс и те не вършат чест на една институция, която е призвана да опазва публичния ред, разяснява още националният представител от Движение за права и свободи.

Когато имаш 20 000 такива случая и от тях 200 са стигнали до съда, малко би трябвало да се замислиш дали сигналите са били достоверни, дали не е плод на работата на конкурентни политически сили. Цялата тази история е толкоз омерзителна, че нямам думи да я опиша, заключи Цонев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР