Въпрос на национален интерес за България е Украйна да възвърне

...
Въпрос на национален интерес за България е Украйна да възвърне
Коментари Харесай

Нейнски: Ако не дадем оръжие, Русия ще пречупи Украйна по-бързо и по-лесно

Въпрос на народен интерес за България е Украйна да възвърне суверенитета си, за бъде предпазена, а това минава през това тя да бъде подкрепена с оръжие. Това сподели в ефира на „ Твоят ден” по NOVANEWS някогашният външен министър Надежда Нейнски. По думите ѝ недаване на военна помощ на Украйна, значи Русия да пречупи Украйна.

„ Повече от два месеца българското държавно управление не може да вземе решение за въоръжаването на Украйна, а повече от два месеца се води война. Обидно е, че толкоз дълго време България не съумя да откри мощ и политическа воля да подкрепи Украйна с оръжие”, изясни тя.

Нейнски посочи, че се популяризират няколко мита измежду обществото по тази тематика.

„ Мит е, че България би трябвало да бъде неутрална. Когато една страна е нападнала друга, да бъде безпристрастен значи да бъде съизвършител. Друг мит е, че не би трябвало да се дава оръжие, тъй като по този начин ще продължим войната. Ако не дадем оръжие, Русия ще пречупи Украйна по-бързо и по-лесно. Говори се и доста и за това дали това е единствено украински проблем. Ако Украйна бъде смазана от Русия сигурността в Черно море е под въпрос”, сподели още някогашният посланик.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР