Въпреки засилващата се ковид вълна, самолетите, пристигащи на летище Пловдив,

...
Въпреки засилващата се ковид вълна, самолетите, пристигащи на летище Пловдив,
Коментари Харесай

Повишен контрол на летище Пловдив - какви са COVID мерките

Въпреки засилващата се коронавирус вълна, самолетите, идващи на летище Пловдив, не престават да са цялостни и след коледните празници. За всички идващи от страните в алената зона е въведен непоколебим надзор.

Екипи на РЗИ изискват от идващите от тези страни с изключение на документ за имунизация и негативен PCR, изработен до 72 часа преди влизане в България.

9-членен екип на районната здравна ревизия в Пловдив посреща идващите в страната.

" Две колежки застават начело, с цел да могат да ги ревизират пасажерите с какви възможни за България документи идват. Тези, които нямат, по заповедта на министъра, доста тъкмо е обяснено, към този момент им дават цвят картонче в синьо, което значи, че когато минат паспортна работа идват на идващия стадий от инспекцията и им се написа наставление за карантина ", съобщи основен контрольор Людмила Пинтиева от РЗИ-Пловдив.

Костадинка и Димитър Паунови се прибират в България с полет от Дортмунд. Тъй като нямат нужните документи, те ще бъдат карантинирани.

Правилата обаче са безапелационни за всички идващи от страни в алената зона, измежду които попада и Германия.

" Би трябвало всеки, който пътува за дадена страна, даже и да е за България, българи за България, би трябвало да знаят с какви документи би трябвало да дойдат, множеството от тях не знам за какво не са осведомени ", добави основен контрольор Людмила Пинтиева.

Ковид рецесията не е отказала хората да пътуват, регистрират от пловдивското летище. Само за декември са регистрирани над 12 000 пасажери. Отменени са единствено чартърните полети от Израел.

Автор: Таня Матева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР