Въпреки забраните в Китай Източна Азия все още е център

...
Въпреки забраните в Китай Източна Азия все още е център
Коментари Харесай

Китайската народна банка "видя" смъртта на Bitcoin

Въпреки възбраните в Китай Източна Азия към момента е център на търговията с цифрови пари.

© Kim Kyung Hoon Още по тематиката
Колко сериозен е казусът с електричеството при Bitcoin

Биткойн обществото ще бъде насила да предприеме ограничения за повишение на енергийната успеваемост на цифровата валута
4 дек 2017
Къде да си похарча биткойна

Разплащането с криптовалути към момента е лимитирано, благоприятни условия за това обаче има и в България
24 ное 2017
Bitcoin и регулациите в Европейски Съюз

Първи стъпки на общността в нормативната уредба на криптовалутите
9 окт 2017 Само допреди няколко месеца Китай беше безспорен хегемон в международната търговия с Bitcoin, като формираше над 90% от покупко-продажбите. През септември обаче централната банка на страната забрани всички първоначални предлагания на криптомонети (Initial coin offerings - ICOs) и затвори локалните тържища за цифрови валути. Рестрикциите провокираха същинско разтърсване в сектора, само че скоро по-късно пазарите привикнаха с новите действителности - търговците изнесоха отвън Китай активите си, вложителите откриха нови способи за продан на биткойни, а цената на криптопарите доближи нови върхове.

Правилно ли е решението

Въпреки всичко това от днешна позиция Китайската национална банка счита, че е взела вярно решение през септември. " Ако не бяхме взели тези ограничения, Кита към момента щеше да държи към 80% от международната търговия. Представяте ли си какво щеше да значи това през днешния ден, при тези цени (на 5 декември Bitcoin се търгува на равнища от над 11 600 долара)? Мислейки в тази посока напряко изпитвам смут ", съобщи подуправителят на финансовата институция Пан Гонгшенг по време на финансов конгрес в Шанхай.

Според Гонгшенг, по един или различен метод bitcoin ще почине - или ще има всеобща кражба, или ще се провали блокчейн технологията зад криптовалутата, или ще бъде наложена повсеместна възбрана от страна на световните държавни управления. Пан даже цитира част от скорошна обява на икономиста Ерик Пике във френския вестник La Tribune, която съпоставя биткойните с манията по лалетата в Холандия през XVII век.

" Пазарът може да остане несъизмерим по-дълго, в сравнение с вие може да сте платежоспособни. Затова единственото нещо, което остава да извършите, е да седнете на брега на реката и да видите по какъв начин един ден тялото на Bitcoin минава ", споделя Пан Гонгшенг.

Фючърси и на борсата в Москва

На този декор, преди дни най-голямата фондова борса в Русия – Московската (Moex), разгласи, че построява инфраструктура за търговия с фючърси на криптовалути, макар известието на осведомителна организация ТАСС, че Централната банка на страната няма да разреши сходна нещо, до момента в който не бъде основана специфична регулаторна рамка.

Андрей Брагински, шеф " Комуникации " на Moex, съобщи, че публикацията на ТАСС не е напълно вярна. По думи му борсата не е желала от Централната банка на Русия позволение да включи в листата на търгуваните финансови активи фючърси на криптовалути и затова, изказванието, че има отвод не било тъкмо. " Включването на новите фючърси не изисква никакви нови регулации. Разбира се, належащо е да има съглашение с борсата ", добави още Андрей Брагински.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР