Въпреки всички социални промени, които улесниха секса - сексуалната революция,

...
Въпреки всички социални промени, които улесниха секса - сексуалната революция,
Коментари Харесай

Защо лошият секс е преобладаващ сред младите хора

Въпреки всички обществени промени, които " улесниха " секса - половата гражданска война, контрацептивите, приложенията за запознанства, факт е, че все хората към момента не са подобрили качеството му. За мнозина той към момента е неудовлетворителен и даже деморализиращ.
И до момента в който за по-възрастните генерации пречките за полово благоденствие са от културен темперамент или заради незадоволителното начетеност, то младежите през днешния ден безусловно са залети с токсични послания, свързани със секса, които в действителност нарушават способността да изпитват наслаждение. Споделянето в платформи като TikTok и Instagram може да е насочва младежите към по-добър анализ на сексуалността им, само че не и към създаване на утвърждаващ и прелестен съкровен живот.
Лори Минц, професор по половост в Университета във Флорида счита, че хората на новото хилядолетие са най-неинформираните в полово отношение генерации на всички времена заради невижданата досегаемост на дезинформацията.
За доста младежи, които са във връзки, неприятният секс постоянно наподобява на криво-ляво поддържане на интимността. 28-годишна хетеросексуална жена, споделя, че от време на време сексът с колегата ѝ е просто " поддръжка ".
" Това са дни, в които може би нито приятелят ми, нито аз се усещаме супер разчувствани от секса, само че това е нещо като самопризнание за поддържане на интимността ", споделя тя, представена от Time.
Проучванията сочат, че при младежите все по-често се следи анхедония - понижена мотивация и дарба да изпитват наслаждение. Пандемията COVID-19 доста утежни това събитие. Външните тласъци в заобикалящата ни среда не способстват да усещаме повече позитивни неща, камо ли задоволство.
Когато става дума за полово благополучие, младежите към момента са оставени сами да запълват познанията си, търсейки информация от не най-подходящите места - като порно уеб страниците или Гугъл, които постоянно вкарват в илюзия. Още повече, че институции като фамилията, църквата и учебното заведение значително утвърждават към момента тесногръд полезности, които пречат на половото благоденствие.
А от ден на ден проучвания демонстрират, че половото обучение е по-ефективно за здравето на индивида, когато включва и удоволствието като факт. Когато родители или учители приказват за секса, те нормално пропущат да посочат, че той носи наслаждение. Обикновено се натъртва на рисковете като полово излъчени заболявания и нежелана бременност.
Според експертите, основен миг към приятния секс е интимното другарство. " Има голяма липса на този вид другарство ", споделя Карол Кейн, секс терапевт и учител. " Холивудският модел е двама души да се срещнат, да смъкват облеклата си и да скочат един върху различен. След това се прибират у дома щастливи и никой не споделя и дума. "
Много хора се усещат неуместно да приказват по време на секс. А говоренето, става известно, е в действителност значимо за положителните полови прекарвания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР