Въпреки турбуленциите във взаимоотношенията между официалните лица в сглобката –

...
Въпреки турбуленциите във взаимоотношенията между официалните лица в сглобката –
Коментари Харесай

Политолог: Очаквам, че ротацията ще се случи въпреки турбуленциите във властта

Въпреки турбуленциите във взаимоотношенията сред формалните лица в сглобката – ПП-ДБ и ГЕРБ, аз чакам ротацията да се случи. Има „ извиване на ръце “, „ ритване по кокалчетата “, меморандумът се поставя против съдружното съглашение, всичко сякаш потегли от борбата за поста външен министър.  Това сподели е ефира на Euronews PrimeTime политологът Иво Инджов.

Според него обаче каквито и несъгласия да има, сглобката ще оцелее, като в последна сметка ще има повишаване на властовите позиции и запаси на ГЕРБ, както и импровизирано присъединяване в сглобката на Движение за права и свободи. Той изясни, че ползата на „ Продължаваме промяната “ да останат в това ръководство в случай че властта на другите участници се усили, евентуално се корени в опасението, че в случай че има предварителни парламентарни избори, те ще влязат с доста по-нисък резултат от предходните избори.
Възможно е и друго тълкувание – да имат в действителност някакви месиански упования, да са влезнали в сглобката с концепцията, че те могат да трансформират дневния ред в България. Това би било отлично в случай че имаха доста повече свободен запас за деяние и не зависеха от Борисов и Пеевски. Възможно е и трето тълкувание – да си дават сметката, че по този начин или другояче в този момент са на власт и желаят да употребяват тази опция, която няма да имат още веднъж в скоро време след едни нови избори.
Иво Инджов, политолог

Политологът Атанас Радев разяснява, че следим еманципацията на сглобката и действителното ѝ преобразяване в съдружен механизъм.
Отношенията и това, което наблюдавахме девет месеца, непрестанното дърпане на чергата един към различен и това, че не могат да реализират съгласие във връзка с регулаторите – отсъствието на действителен механизъм по какъв начин се взимат решения оказаха своето въздействие. Позволиха на неофициалните конвенции и диалозите на една маса да дефинират политиката на кабинета.
Атанас Радев, политолог

Виждаме, че подобен вид съдружно съглашение е належащо, също така външнополитическите фактори оказват значително значение, изясни още Атанас Радев.

Целия диалог вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР