Въпреки сложната международна обстановка, Летище Бургас е с позитивни очаквания

...
Въпреки сложната международна обстановка, Летище Бургас е с позитивни очаквания
Коментари Харесай

Летище Бургас с големи надежди за лято 2022!

Въпреки комплицираната интернационална конюнктура, Летище Бургас е с положителни упования за лято 2022. От 9 април, след привършване на плануваните ремонтни действия по рехабилитацията на пистата, започва сезонната стратегия на Ryanair с полети до Лондон - Лутън, Варшава, Гданск, Краков, Виена и Будапеща, а от 30 май и до Братислава, оповестиха от Община Бургас.

* От 10 април авиопревозвачът Гъливеър усилва честотата на постоянните полети Бургас - София и ще извършва по 10 такива седмично.

* И това лято Wizz Air ще има лятна база на Летище Бургас. Това са общо 18 маршрута, от които 4 нови – Лондон - Гейтуик, Дебрецен - Унгария от 02.06 до 27.10, Жешов - Полша от 19.06 до 15.09, Краков - Полша от 15.06 до 28.10.

* ЕasyJet и тази година ще извършва полети до Берлин и Лондон - Гейтуик, като прибавя още един маршрут към полетната си стратегия за Бургас – до Манчестър.

* Има декларирани директни полети и до 3 дестинации в Румъния – постоянни полети до Букурещ на Гъливеър от 16 юни и до Клуж Напока на Блу Еър от 22 юни, както и чартърни полети до Тимишоара и Клуж Напока на Юръпиън Еър Чартър от 1 юни.

* От 17 юни България Еър също започва постоянни полети до София. Очаква се рестарт на туристическия трафик от Англия с полетите на Jet2.com, TUI UK & BH Air и нова самолетна компания за летище Бургас – Jettime, с директни чартърни полети до 3 скандинавски дестинации – Копенхаген, Билунд и Хелзинки.

Община Бургас, взаимно с " Фрапорт Туин Стар “, ще продължи да промотира града и района като забавна дестинация, с цел да бъдат привлечени още повече авиопревозвачи, полети и туристи.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР