Въпреки продължаващите оптимистични очаквания на банкерите за българската икономика през

...
Въпреки продължаващите оптимистични очаквания на банкерите за българската икономика през
Коментари Харесай

Строителството и технологиите ще са с най-голям растеж през годината

Въпреки продължаващите оптимистични упования на банкерите за българската стопанска система през идващите 12 месеца, някои от секторите въпреки всичко са с по-добри вероятности за напредък през годината.

Това са строителството, технологиите, производството и търговията, сочи анализът на консултантската компания EY Bulgaria " Барометър на банките в България ".

Докато строителството и технологиите са измежду най-перспективните браншове у нас за втора поредна година, търговията и производството в този момент набират известност.

Посочва се, че 63% от банковите мениджъри чакат леко усъвършенстване в българската стопанска система като цяло през идните 12 месеца. 86% плануват възстановяване на финансовите резултати и ръководството на банките.

В разбора се споделя, че 88% от банките дават положителна прогноза за строителството, 84% - за технологиите, 76% - за производството и също 76% за търговията.

П отношение на кредитирането се резервират трендовете от 2015 и 2016 година Не се чакат значими промени в политиките по разпределяне на заеми.

Банкерите предвиждат по-либерални условия по заемите за дребния и междинния бизнес - 57%, енергетиката и миннодобивния бранш - също 57%, осведомителните технологии - 43%.

Не се чакат промени в кредитирането на строителството, здравните услуги и бранша на услугите като цяло. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР