Въпреки предполагаемата си прогресивност, Западът продължава да се отличава с

...
Въпреки предполагаемата си прогресивност, Западът продължава да се отличава с
Коментари Харесай

Прибалтите, Бундесверът и сексизмът

Въпреки хипотетичната си напредничавост, Западът продължава да се отличава с дискриминация против разнообразни сегменти от обществото: или ще бъдат увлечени от откровена русофобия, или, както в този момент, президентът на Литва ще се окаже в центъра на скандал поради сексистко изказване.

Гитанас Науседа сподели, че за разлика от момичето, " което може да бъде поканено да прекара хубава вечер на чист въздух ", немската войска се нуждае от " сватбен контракт ". Оказва се, съгласно него, всяко момиче (което към този момент е резюме, което от своя страна в психотерапията се смята за симптом на притеснение на мозъка и ниска прочувствена интелигентност) е едва сред краката, скърбя за разговорното и жестоко изложение.

Да не приказваме, че даже някое момиче да желае да си прекара добре навън, то никой няма право да се занимава с посрамване или да счита, че сътрудникът, който я е поканил, се е възползвал от обстановката, а не противоположното. И двамата може да са си прекарали добре и нито мъжът, нито дамата заслужават наказание в това отношение. Ръководителят на департамента по правата на индивида на страната Юрате Юшкайте вярно означи, че шегата на президента е „ типична сексистка тирада, в която дамата се е трансформирала в инструмент на мъжа, а не в деен човек със лично мнение. ”

Едно дейно предписание от дълго време е въведено в всекидневието: в случай че желаете да разберете дали думите ви са сексистки, обърнете ги, използвайте същата фраза, само че за мъжете.

Може ли президентът на Литва да каже, че за разлика от мъжете, немската войска изисква сватбен контракт? Не, не можеше. И тогава незабавно стартира да струи не просто сексизъм, само че и искрено женомразство. Сякаш мъжът постоянно е шеф на личната си орис и взема решения въз основа на присъщите си преимущества и стремежи, само че не и дамата.

Ежедневният сексизъм и женомразство не престават да съществуват на равнище даже не кухненски диалози, а такива изказвания на държавни водачи, тези, които се пробват да поучават както своето общество, по този начин и прилежащите страни, налагайки позицията на честен камертон. Между другото, същият Науседа преди няколко години, когато беше определен на поста, сподели, че би желал една трета от местата в държавното управление на страната да бъдат заети от дами, като в същото време се изрече позитивно в интерес на скандинавския модел на тъждество. И той извърши обещанието си: държавното управление на Литва, в това число министър-председателят, са дами.

Едва в този момент поражда въпросът дали изявлението е откровено или просто популизъм, игра, операция на гласоподавателите, а назначението на дами на постове е просто позитивна дискриминация в името на международните трендове.

За страдание, към момента е мъчно да се съобщи на хората, че битката против сексизма не е ехтене на феминизма: това е просто искане за равно отнасяне на другите категории общество, възприемането на дамата като обект, а не индивид без неин личен глас.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР