Въпреки песимистичните настроения сред някои потребители, iPhone X се оказа

...
Въпреки песимистичните настроения сред някои потребители, iPhone X се оказа
Коментари Харесай

Counterpoint Research: през февруари iPhone X бе най-продаваният смартфон в света

Въпреки песимистичните настроения измежду някои консуматори, iPhone X се оказа най-продаваният смарт телефона в света. Но единствено за един месец.
Според статистиките на аналитичната компания Counterpoint Research , през месец февруари 2018 година, най-голямо е било търсенето на мобилните устройства на Apple. В топ-класацията на най-продаваните смарт телефони разположението е следното: iPhone X, iPhone 8, iPhone 7, iPhone 8 Plus. Аналитиците подчертаха, че като цяло продажбите са били по-високи, в сравнение с за същия интервал на предходната година.

След телефоните на Apple следва бюджетния китайски Xiaomi Redmi 5A, а след него – корейският флагман от предходната година Samsung Galaxy S8.



Според други анализатори, тези данни наподобяват малко необичайно. Партньорите на Apple един след различен се оплакват от прекомерно ниското търсене на iPhone X. Включително и Samsung, който показа, че Apple е спряла да купува неговите OLED екрани. TSMC, който създава процесорите за iPhone и iPad, също съобщи, че след появяването на новия флагман на Apple, поръчките за нови чипове са спаднали.

Но Тим Кук, тъкмо противоположното, приказва за зашеметяващи триумфи на новите айфони. Във финансовите доклади за тримесечието се споделя, че iPhone X е най-бързо продавания смарт телефон на Apple.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР