Въпреки очакванията и надеждите на повечето родители, в периода, когато

...
Въпреки очакванията и надеждите на повечето родители, в периода, когато
Коментари Харесай

Нахранете добре бебето за по-дълъг сън


Въпреки упованията и очакванията на множеството родители, в интервала, когато бебетата са дребни, доста от тях се будят на всеки 2 до 4 часа и денем, и през нощта. Не е изключено към шестата седмица от развиването си, някои пеленачета да стартират да спят към 5 - 6 часа едновременно. Тези интервали са присъщи за към третия месец на бебето.

За да обезпечат по-непробуден сън на децата си, родителите би трябвало да знаят една значима детайлност: храненето на бебетата с твърди храни , преди 6-месечна възраст, е посочило, че се усилва продължителността на съня и се понижава нощното пробуждане.

Изглежда, че бебетата са тъкмо като нас. И на тях храната им работи приспивно.

Клинично изследване в Англия и Уелс разделя към 1300 тримесечни бебета в две групи: една, в която на мъничетата е давана твърда храна и друга, в която децата са кърмени до 6 месеца. Първата група деца е спяла приблизително с 16 минути по-дълго на нощ и се събуждала по-често, спрямо другата група.

Има и такива, които заради една или друга причина не могат да кърмят задоволително дълго, а е хубаво да се знаят, че приспособеното мляко се храносмила и усвоява малко по-трудно спрямо кърмата. Затова бебето може да се храни малко по-рядко – на 3-4 часа. Кърмата се усвоява по-бързо и бебето огладнява на 2,5-3 часа.

Учените разкрили, че бебетата, почнали да ядат твърди храни от 3-тия месец, са се събуждали по-рядко и са прекарвали по-дълъг интервал от време в сън, в сравнение с тези, които са почнали да от 6-тия месец.

Свързани публикации.. С какво е значим сънят за бебето? 0 Наръчник за бебето - физическо развиване и хранене в първата половин година 0 Дохранване на кърменото бебе - по какъв начин, по кое време и за какво? 0

Децата, на които се дава твърда храна, би трябвало да стартират с неалергични артикули, по-късно се прибавят алергени като краве мляко, фъстъци, яйца, сусам, бяла риба и пшеница. Отлагането със зареждането може да докара до забавено развиване на дъвкателния механизъм, проблеми с храносмилането в по-късен стадий на развиване, ниско тегло на бебето, заради неналичието на задоволителен банкет на калории. С цел развиване на дъвкателния уред не се опасявайте да давате на детето едросмляна или намачкана храна. Важно е детето да свикне да дъвче по-големите части храна. Което пък ще го накара да спи по-дълго.

Изследването е оповестено в JAMA Pediatrics.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР