Да накараш бременна жена да погледне напред към времето след

...
Да накараш бременна жена да погледне напред към времето след
Коментари Харесай

Кърмене в първите дни след раждането


Да накараш бременна жена да огледа напред към времето след раждането е съвсем невероятно. То се е изправило като висока планина и препречва погледа към живота по-късно. В множеството случаи тялото съумява да се оправи единствено с раждането, а това от което се нуждаем е познания по какъв начин да се оправим в следродилния интервал – възобновяване, кърмене.

Кърменето оказва помощ на матката да се почисти . След раждането матката би трябвало да се почисти и свие. На мястото на плацентата директно след раждането има огромна кървяща повърхнина. Обикновено мускулните нишки в матката се редуцират бързо и притискат подтиква отделянето на хормона за изхвърляне на млякото, така наречен окситоцин, който също способства за бързото стесняване на матката.

Понякога това не се случва. Някои бебета се нуждаят от повече време. Болките, които чувствате в корема, когато бебето суче, оказват помощ. Плацентната тъкан, останала в матката, която продължава да образува хормоните на бременността, от време на време може да бъде причина за образуването на незадоволително кърма.

Свързани публикации.. Кърмене след секцио – задачата допустима 0 Раждане и кърмене – голяма смяна в живота на дамата 0 Пътуване по време на кърмене – ето няколко съвета 0

Изтощителна отмалялост, нощно будуване и потиснатост след раждането. В първото денонощие след раждането може да не се чувствате изморена, изключително, в случай че раждането е протекло относително леко. Тогава възбудата и адреналинът около раждането ви държи на крайници. Но последователно втория ден усещате умората. Това е естествена реакция от интензивната работа на тялото по време на раждането. Изживели сте интервал, в който се изразходва доста сила, а се приема малко храна. Полагате старания да се приспособите към детето, грижите се за него и го храните. Не на последно място изтощението се дължи на нощното будуване.

Много проучвания сочат, че майките, които са дружно с бебетата си и кърмят през нощта, не са по-изморени от тези, предпочели да ги оставят при личния състав. Така че дано да признаем – извънредно изтощително е да родиш дете. За това след раждането родилката има потребност от отмора – без визити, без телефони, тв приемници, похапвания и така нататък

Легнете и затворете очи. Добре е бебето да е до вас, само че в случай че е неспокойно, дано някой различен да се грижи за него, до момента в който вие поспите и се възстановите.

След един прекрасен сън ще се почувствате освежена.

Меланхолия след раждането . Сънливостта може да се дължи и на следродилна меланхолия. Поради хормоните, които се освобождават по време на кърменето, дамата става отпусната и сънлива. Сега сте отдадена доста повече на дребния свят на вашата рожба, от колкото на огромния външен свят. Но не се тормозете, следродилната потиснатост е преходно положение.

Косопадът не се дължи на кърменето . Просто да го знаете – косопадът, с който множеството дами се сблъскват след раждането, няма нищо общо с кърменето. По време на бременността хормоните способстват за това, косата, която би трябвало да пада всеки ден, да не пада. По тази причина доста бременни имат гъста и хубава коса.

След раждането и отделянето на плацентата, високите равнища на хормоните, които са попречили косопада толкоз време, към този момент са спаднали. С това опадва и косата, която е трябвало да падне по време на бременността. При някои дами косопадът е изобилен, само че това е напълно обикновено събитие, което след известно време стопира.

Бебето се роди. А в този момент на къде? Има страни, където дамите напущат болничното заведение няколко часа след раждането. В нашата страна престоят след естествено раждане е 3 дни, след оперативно раждане е 4-5 дни. Използвайте времето, в което сте в болничното заведение да разпитате личния състав за всичко, което ви интересува – къпане на бебето, кърмене, промяна на пелените и така нататък

Отново у дома . При връщането у дома след раждането е допустимо дамата да преживее нещо като потрес. Може би, до момента в който сте били в родилното сте си мечтали да ви изпишат. Но там сте обградена от експерти, макар че това може да ви се коствало досадно на моменти. Но моментът, в който се приберете в къщи и осъзнаете, че цялата отговорност за дребния човек лежи на вашите рамене е извънредно плашещ и стресиращ. За това в тези първи дни вие ще имате голяма потребност от вашите близки.

Вашето само и неотменно обвързване е да кърмите. Почивайте си във всеки комфортен миг. Щом бебето спи, това значи, че би трябвало да спите и вие. Отложете визитите. Всички могат да изчакат, до момента в който се възстановите. Само след 2-3 седмици нещата ще се успокоят, вие ще се чувствате по-добре, кърменето към този момент би трябвало да е потръгнало. И въпреки всичко отделяйте задоволително време за отмора.

Не забравяйте – щом кърменето се усвои добре от вас и от бебето, то работи като отпускащо и успокояващо средство. Кърменето е един от най-хубавите моменти след раждането, не се лишавайте от тези толкоз интимни прекарвания! 4779
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР