Въпреки напрежението между държавите, Гърция и Турция откриха в понеделник

...
Въпреки напрежението между държавите, Гърция и Турция откриха в понеделник
Коментари Харесай

Гърция и Турция откриха фериботна връзка

Въпреки напрежението сред страните, Гърция и Турция откриха в понеделник фериботна връзка  между Солун в Северна Гърция и западното турско пристанище Измир, заяви Агенция Франс Прес.

Базираната в Гърция корабна компания Levante Ferries разгласи, че корабът Smyrna di Levante  е почнал пътнически и товарни услуги сред двете страни. 

Това е първата директна морска връзка сред районните противници.
 Турция скастри Гърция, че търси помощ от Съединени американски щати
Турция скастри Гърция, че търси помощ от Съединени американски щати

Ердоган увери, че Анкара ще продължи " да прави нужното "

Компанията сподели, че корабът, пренасящ до 948 пасажери и до 300 транспортни средства, ще насърчи комерсиалните ползи на съседите и ще задълбочи връзките.

Корабът стартира първото си пробно корабоплаване от Солун в 17:15 ч. в понеделник с 35 души на борда - основно чиновници на Levante - на път за Измир на към 14 часа път.

През последните три години, фериботната компания е вложила към 16 милиона евро в маршрута три пъти седмично, първата директна огромна връзка сред континентална Гърция и Турция.

Някои източни гръцки острови край турското крайбрежие оферират повече специфични пътувания до околните турски пристанища с общителното подпомагане на дребни лодки.
 Ципрас чака
Ципрас чака " исторически стъпки " в връзките Гърция-Турция

Връзката му с Ердоган се основава на " почитание, почтеност и директност "

" Искаме да свържем Европа и Азия и да се възползваме от търсенето на пазара ", с цел да " насърчим морския и туристическия превоз ", сподели гръцкият оператор Янис Димитриадис.

Припомняме, че Гърция и Турция имаха дългогодишни морски и гранични разногласия .

Миналата седмица на неофициална среща на Европейски Съюз в Прага гръцкият министър председател Кириакос  по време на послание на турския президент Реджеп Ердоган.
 Египет и Гърция отхвърлят съглашението сред Турция и Либия
Египет и Гърция отхвърлят съглашението сред Турция и Либия

Заплашва стабилността и сигурността в Средиземно море

Последно, ден по-рано Египет и Гърция в неделя обявиха, че на Либия, е противозаконна. Атина ще ѝ се опълчи с всички " законни средства ". 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР