Въпреки наложена ограничителна заповед 37-годишен мъж от Троян е убил

...
Въпреки наложена ограничителна заповед 37-годишен мъж от Троян е убил
Коментари Харесай

Въпреки ограничителна заповед мъж уби съпругата си

Въпреки наложена ограничаваща заповед 37-годишен мъж от Троян е умъртвил брачната половинка си, като я е пробол 26 пъти с нож, заяви " Нова телевизия ".

Заради непрекъснати кавги и побои сред двамата мъжът имал ограничаваща заповед, наложена от съда, да не приближава дамата. Забранено му било даже да влиза и в дома им, където останала да живее тя. Нарушавайки и двете забрани мъжът обаче влезнал в жилището и с 35-годишната жена си разменили взаимно удари.

Той персонално уведомил полицията за осъщественото закононарушение. Вместо да бъде задържан, е бил отведен в троянската болница, тъй като и той самият е бил намушкан. След ден и половина в лечебното заведение той е изпратен в пандиза в Ловеч, защото съдът му е наложил мярка за неотклонение - непрекъснат арест.

Според разказите на съседите пред малкия екран брачната половинка е била по-агресивна. Лекар от локалната болница пък описа, че неотдавна мъжът е бил лекуван, откакто брачната половинка му го е блъснала с тиган.

Той е с повдигнато обвиняване за съзнателно ликвидиране, което съгласно закона се санкционира с от 10 до 20 години затвор.

Два сходни случая влязоха в общественото пространство неотдавна и демонстрираха недостатъци в работата на проверяващите. През лятото на предходната година Стефан Станев умъртви по жесток метод приятелката си Виола Николова. След това се разбра, че в продължение на години Министерство на вътрешните работи и прокуратурата са отказвали да извърнат внимание на сигналите за принуждение и закани, които някогашната брачна половинка на Станев е отправяла към тях. Веднага след случая управлението на Министерство на вътрешните работи и държавното обвиняване обявиха решителност за справяне с казуса.

Уж поради случая оставка подаде и районният прокурор на София Петър Белчев (всъщност същинската причина да напусне поста са установени нарушавания при инцидентното систематизиране на делата). Делото завърши в едно съвещание на първа инстанция през ноември, когато съдът наложи наказване от 25 години затвор. Повече за процеса четете тук.

Малко след този случай ограничаваща заповед се оказа безполезна при ликвидиране в столичния квартал " Лагера ". Тогава 64-годишният Венцислав Василев умъртви по-младата си с над 20 години втора брачна половинка пред приятелката ѝ. Той също призна виновността си в съда. Неговото наказване, избрана от първата правосъдна инстанция е затвор от 13 години. Повече вижте тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР