Въпреки многобройните призиви в социалните мрежи и в медии, Столична

...
Въпреки многобройните призиви в социалните мрежи и в медии, Столична
Коментари Харесай

Общината няма да махне грозната коледна украса пред Народния театър

Въпреки многочислените апели в обществените мрежи и в медии, Столична община няма желание да отстрани от площада пред Народния спектакъл грозната и неугледна коледна декорация, брандирана с цветовете и логото на мобилния оператор А1. Това се схваща от писмени отговори от „ Московска “ 33 до " Сега ". От тях излиза наяве още, че на А1 са дадени инструкции да преработи външния тип на украсата, както и че разрешението тя да бъде сложена пред Народния спектакъл е обещано от основния проектант на София Здравко Здравков. “Утвърдена процедура от години е на обществени места в София да бъде поставяна коледна декорация от компании за тяхна сметка. Коледната декорация, сложена от мобилния оператор „ А1 “ пред Народния спектакъл, е поставяна в предходни години и на Ларгото. След подадени сигнали за метода на слагане са дадени спомагателни инструкции на „ А1 “ за преподреждане и зареждане на детайлите, както и за понижаване на детайлите, които са с рекламно наличие “, се споделя в отговора на Столична община. Проверка на място сподели, че периметърът на рекламните площи на компанията пред Народния спектакъл е понижен.  

Както „ Сега “ към този момент писа, след появяването на фигурите на компанията на една от най-емблематичните места в София, в обществените мрежи потегли подписка за тяхното премахване. Тя е адресирана до президента, до министър-председателя, до министъра на културата, до Столична община и персонално до кмета Йорданка Фандъкова.  " Истински мъчително ни е за София, може би столицата в Европа с най-грозната коледна декорация! Не единствено това, ами някой в общината е разрешил и тая кочина тъкмо пред Народния спектакъл! На мрачно може и да има прелъстителен тип, само че на ярко е извънредно грозно. И какъв брой години би трябвало да минат, с цел да зацепят в общината, че е впечатляваща клетост, бедност и комплексарщина да приемаш и одобряваш всяка грозотия само тъй като е безвъзмездна, подхвърлена без всевъзможни естетически качества от някоя компания. Фандъкова за поредна година показва тотална липса на просвета и усет във връзка с естетиката в украсата на града! Това обаче е показателно за цялото отношение към столицата ", гласи част от коментара в подписката. Досега в нея са се подписали над 620 души.   

В същото време от Столична община не пожелаха да отговорят на други въпроси на „ Сега “, свързани с незадоволителната и напряко изчезнала коледна декорация в София. Не стана ясно къде в София от общината са разположили своя декорация, както и какъв брой коства тя. От „ Московска “ 33 не пожелаха да разясняват и мненията, че за поредна година София е най-тъмната и мрачна европейска столица с изчезнал празничен дух и въодушевление.

Както " Сега " към този момент писа, новогодишна декорация липсва даже в най-централните елементи на София, а нощем светят броени обществени и частни здания. На основни места като пешеходната зона на бул. „ Витоша “, на ул. „ Граф Игнатиев “, на площад " Славейков "  и по бул. „ Цар Освободител “ няма даже един светещ знак, който да припомня, че идват празнични дни. С изключение на някой и различен коледен базар, единственият празничен детайл в всекидневно мръсния град е коледното дърво на столицата, сложено в градината на НДК на 1 декември. По дребното улици и региони, където градската управа все отново е сложила някакво сходство на новогодишна декорация, тя е бедна, мизерна и по-скоро подухва мрачни мисли от сравнението си с други градове на Европа. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР