Въпреки летните температури, полицията провежда акция „Зима” по пътищата. Както

...
Въпреки летните температури, полицията провежда акция „Зима” по пътищата. Както
Коментари Харесай

Катаджии дебнат на пътя в жегата, под прицел са...

Въпреки летните температури, полицията организира акция „ Зима” по пътищата. Както бяха предизвестили, този път на прицел са велосипедистите.

За тях няма съответни условия за грайфер на гумите, то те би трябвало да дават отговор на няколко други условия – да имат наложителни светлоотразителни детайли по спиците на велосипеда, работещи фар и стоп, както и звънец.

В тъмната част на денонощието за тях са целесъобразни каската и светлоотразителна жилетка или най-малко светлоотразителни детайли по облеклата им. Не всички велосипедисти обаче са съгласни с тези условия.

„ За миналите 10 месеца на актуалната година, с фишове са наложени санкции на съвсем 1 400 водачи на колела. Също по този начин, има издадени наказателни постановления, които са повече от 500.

Статистиката сочи, че 21 водачи са починали при пътно-транспортни катастрофи, има и 327 ранени”, съобщи гл. инсп. Илия Георгиев – ГДНП.

Санкциите най-често са сред 10 и 20 лева Кога и при какви тъкмо атмосферни условия велосипедистите ще се откажат от екопридвижването, е въпрос на персонален избор.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР