Въпреки кризата от пандемията в края на миналата година, общите

...
Въпреки кризата от пандемията в края на миналата година, общите
Коментари Харесай

Невероятно, но факт: В COVID-кризата германците спестиха 7 т...

Въпреки рецесията от пандемията в края на предходната година, общите спестявания на популацията в Германия са стигнали близо 7 трилиона евро, написа " Дойче Веле ". Делът на спестеното е 16.3 % - или от всеки 100 евро доходи 16 са били заделяни, демонстрират данните на Федералната статистическа работа.

Разходите за ползване на частните семейства са спаднали с 5.4 на 100 по отношение на 2019 година, а общите финансови активи на популацията са достигнали в края на 2020 година близо 7 трилиона евро, сочи информацията на Бундесбанк.

Оказва се, че макар пандемията от ковид германците през днешния ден са по-богати след като и да било преди.

Огромната част от спестяванията на популацията са пари в брой и влогове в банки - 2.8 трилиона евро.

Германците влагат от ден на ден в акции или фондове. " Частните семейства са били доста дейни на финансовите пазари през четвъртото тримесечие на 2020 ", настояват от Бундесбанк. В интервала октомври-декември 2020 частни лица са изкупили акции или дялове от фондове на стойност 21 милиарда евро. Според Института за изследване на финансовите пазари DAI броят на акционерите в Германия през 2020 година е достигнал нов връх: 12.35 млн. души са имали дялове от компании или фондове - или с 2.7 млн. души повече, в сравнение с година по-рано.

Затвърждава се и наклонността мнозина да се възползват от моментните ниски лихви, с цел да вземат заеми - главно за покупка или строителство на жилище.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР