Въпреки готвените от ПП-ДБ манипулации на местните избори партията на

...
Въпреки готвените от ПП-ДБ манипулации на местните избори партията на
Коментари Харесай

СБОГОМ: ПП-ДБ умира след местния вот

Въпреки готвените от ПП-ДБ операции на локалните избори партията на провалената смяна потъва след вота на 29 октомври.

Местните избори ще дефинират метода, по който ще действа държавното управление. В взаимозависимост от резултатите моите упования са да има преконфигуриране. При победа на ГЕРБ и сериозен резултат в регионалните градове на страната, те ще упорстват при ротацията да имат по-голяма тежест в границите на Министерски съвет.

Причината за това напрежение (острата замяна на реплики сред водачите в ръководещата коалиция – бел. ред.) е в изборите и стягането на партийните редици. Тази коалиция е непопулярна измежду гласоподавателите и на двете водещи обединения, съобщи политологът доцент Милен Любенов пред БНР във връзка политическата обстановка преди локалните избори.

Един подобен звук, който прекомерно доста се изостри през последните дни, цели да активизира гласоподавателите. Но не чакам скоро предварителни парламентарни избори. Това държавно управление беше формирано и предвид на комплицираната геополитическа обстановка в района и на първо място войната в Украйна. Докато този спор продължава, това болшинство ще ръководи – под една или друга форма.

Реклама

Основната цел на ГЕРБ и Движение за права и свободи е при мощен резултат на локалните избори да засилят своите искания към ръководството.

Това ще сложи в една доста нежелана обстановка „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “. Движение за права и свободи има доста сериозен политически запас в политическото задкулисие.

Румен Радев от дълго време е на партийния терен. Неговата цел е дълготрайна – да остане в политиката и да има въздействие върху политическите процеси у нас. Той търси борба съзнателно. Тя ще се ускорява толкоз повече, колкото отслабва сглобката.

Не е изключено Радев да сътвори своя партия, преди да изтече края на неговия президентски мандат, само че това минава през оставка като държавен глава.

На тези избори изненади не може да забележим. Няма играчи, които да застрашат настоящето статукво. Радев, по време на своите служебни правителсва, сподели, че не може да предложи нещо, което да бъде сериозна опция. Видяхме, че служебните държавни управления също затънаха в корупционното тресавище.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР