Въпреки че в пандемията и дистанционната работа от вкъщи реално

...
Въпреки че в пандемията и дистанционната работа от вкъщи реално
Коментари Харесай

Семейните с деца искат хоумофис и след пандемията, младите - не

Въпреки че в пандемията и отдалечената работа от у дома действително работната седмица се е удължила, фамилните и изключително родителите на дребни деца биха желали да продължат да са хоумофис и след края на ковид. Младите от така наречен потомство Z обаче напълно не са поддръжници на този модел на обществено капсуловане.

В същото време множеството чиновници считат, че при хибриден модел на работа би трябвало да отпаднат договорите за работно време и да се заплаща на свършена работа, сочат данните от тазгодишното проучване на водача в решения в региона на човешките запаси " Адеко Груп " (Adecco Group), оповестено в сряда. То е обхванало 14 800 души сред 18 и 60 години от 25 страни и е извършено в интервала 13 май - 4 юни 2021 година

Над 8 от 10 души (82%) декларират, че продуктивността им се е запазила при хибридния модел на работа и даже подобрила през последните 12 месеца (със 7% повече по отношение на предходната година). Реално обаче сее е нараснал с 14% броят на работните часове от 2020 година насам - 63% от чиновниците показват, че работят повече от 40 часа седмично. Това сумарно значи спомагателни 268 работни часа годишно или съвсем три спомагателни работни дни всеки месец.

Въпреки това, 6 от 10 споделят, че биха могли да свършат работата си за по-малко от 40 часа, колкото е работната седмица. Тази разлика е изключително огромна в Япония, Китай и Испания. Това изяснява за какво множеството (72%) от респондентите желаят работодателите да премислят продължителността на работната седмица, а съгласно 73% от хората договорите би трябвало да отразяват получените резултати, а не броя направени часове. За тези две изказвания има постоянна поддръжка от изпълнителния мениджмънт, който също счита, че работодателите би трябвало да се концентрират върху тези въпроси.

Ако хибридната форма на работа стане норма, договорите от 9 до 17 ч. изгубват смисъла си, показват от " Адеко ". Все повече чиновници и мениджъри приканват за възнаграждение, основано на постигнатите резултати, вместо на отработените часове – наклонност, която беше налице и през 2020 година Над половината чиновници обаче споделят, че директните им ръководители не ги правят оценка на база резултати, а на времето, прекарано на работа. Малко над една трета от работещите споделят, че са оценени съгласно постигнатите резултати.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР