Въпреки че в никакъв случай , когато дойде сезонът на

...
Въпреки че в никакъв случай , когато дойде сезонът на
Коментари Харесай

Да подсилим имунитета в сезона на гриповете!

Въпреки че никога, когато пристигна сезонът на гриповете, разгадавам на имунната си система да се оправи. Не търча при персоналната си лекарка за, тъй като един грип не ми наподобява като " завършек на света ", още повече че това ме прави даже по-продуктивна – като остана у дома, се шашардисвам, в случай че нямам какво да върша. 

И въпреки всичко настинката и грипът по никакъв начин не са приятни, а по-добрият вид е да подсилим имунната си система, с цел да може тя да се пребори със своите сили . В такива случаи " бабините " предписания вършат чудеса, макар че " бабини " тук е с преносна приложимост – бабите ни надали са употребили джинджифил за настинка. Именно обаче играе основна роля в този домакински " лек ". 

За профилактичния чай, който може да се пие и в разгара на настинката,  ни би трябвало корен от джинджифил, " БИО " ябълков оцет и мед. Забърква се доста лесна запарка: обелваме и нарязваме корена от джинджифил, прибавяме филтрирана вода (съотношението е " на око " ) и варим, до момента в който джинджифилът не пусне цвят. Ако отварата е станала мощно съсредоточена, разреждаме в равни елементи с филтрирана вода. Към този самобитен чай се прибавят две супени лъжици ябълков оцет и една лъжица мед. Честно казано, аз си поставям мед на усет... 

Джинджифилът постоянно е именуван " естествен антибиотик " – поради свойството си да убива някои варианти бактерии , както удостоверяват и изследвания. Медът също показва антибактериални свойства и е мощен асистент в битката против настинките., въпреки това, оказва помощ да се сътвори киселинна среда в тялото , която убива бактериите. Ето по какъв начин домашните лекове в действителност имат доста разумно пояснение и повода да оказват помощ не е в плацебо резултата. 

 
 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР