Въпреки че в крайна сметка Америка ще спечели Космическата надпревара,

...
Въпреки че в крайна сметка Америка ще спечели Космическата надпревара,
Коментари Харесай

Как ЦРУ открадна сателит на СССР под носа им

Въпреки че в последна сметка Америка ще завоюва Космическата конкуренция, препоръките първоначално водят безапелационно. Съединени американски щати са толкоз обезверени да ги настигат, че Централно разузнавателно управление на САЩ взема решение да открадне руски спътник, с цел да го изследва. И съумява без съперниците им въобще да разберат…

 1989 CPA 6037

В сърцата и мозъците на хората в Съюз на съветските социалистически републики и Съединени американски щати, както и на политиците – който завоюва галактическата конкуренция, печели Студената война: тъй като на процедура това научно съревнование е провокирано от военните технологии – и по-конкретно създаването на балистични ракети – то показва военната мощност на всяка съответна нация и ще покаже коя страна е по-напред без да има потребност от действителни боеве.

В началото препоръките повеждат с поредност от впечатляващи научни дебюти, като стартирането на първия сателит, животно и човек в космоса. Светът изпада в благоговение от тези достижения, което, не е изненада, кара американците да наподобяват неуместно.

При президента Дуайт Айзенхауер обаче се основава Националното ръководство по аеронавтика и космос или НАСА. Но когато Джон Кенеди заменя Айзенхауер като президент, той е много неуверен във връзка с галактическите проучвания. Това обаче се трансформира, когато препоръките пускат и първия човек в космоса през април 1961 г.; това към този момент принуждава Кенеди да осъзнае значимостта на конкуренцията, което довежда до известната му тирада „ Ние избираме да отидем на Луната “ през септември 1962 година

Като част от напъните на Съединени американски щати да стопят разликата, те взимат цялата помощ, която могат да получат от военните, НАСА и даже от Централното разследващо ръководство.

След като Съветите пускат Спутник през 1957 година и Луна 1 през 1959 година, те вземат решение да се похвалят със своите софтуерни и политически достижения, като изпращат новосъздаденото си съоръжение на международно турне. Това турне включва и Съединените щати, което, като в този момент погледнем обратно, евентуално не е най-хубавата идея…

По време на това турне доста хора, в това число някои от Централно разузнавателно управление на САЩ, се съмняват, че препоръките в действителност ще донесат същинския спътник Луна в Съединени американски щати. И Централно разузнавателно управление на САЩ възнамерява да разбере.

Една вечер след затварянето на изложбата Централно разузнавателно управление на САЩ изпраща оперативни чиновници да прегледат спътника. Кога и къде се случва това в никакъв случай не се разкрива, само че се допуска, че е при започване на 60-те години.

Съобщава се, че екипът прекарва часове с кораба, като си води бележки и прави доста фотоси, с цел да събере всичката допустима информация, с цел да подкрепи на личната си галактическа стратегия. Те събират доста количество данни, само че единствено от външния тип на машината. Лесният им достъп обаче ги изкушава да се опитат да погледнат и от вътрешната страна.

Ала турнето би трябвало да се реалокира в различен град – вероятно в Мексико. Така, в характерен за Централно разузнавателно управление на САЩ фасон, те измислят полу-холивудски проект да откраднат сателита…

Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР