Въпреки че в Китай няма регистрирани случаи на маймунска шарка,

...
Въпреки че в Китай няма регистрирани случаи на маймунска шарка,
Коментари Харесай

Китай издаде насоки за идентифицирането и лечението на маймунската шарка

Въпреки че в Китай няма регистрирани случаи на маймунска шарка, здравните управляващи издадоха насоки за идентифицирането и лекуването на инфектираните, в случай че се появят такива, заяви Радио Китай.

От Държавната комисия по опазване на здравето през вчерашния ден споделиха, че са дали насоките на локалните здравни органи на 10 юни. В тях се показва, че случаите на маймунска шарка могат да бъдат доказани посредством вирусна просвета или тест за нуклеинова киселина като този за COVID-19. Някои признаци на болестта могат да наподобяват тези на варицела, херпес, морбили и денга тресчица, само че не са същите, се споделя в насоките. Маймунската шарка се предава посредством непосредствен контакт със инфектиран човек или предмет, по капков път или отвесно предаване от майка на дете. Не се изключва и предаването ѝ по сексуален път, се показва още в насоките.

Инкубационният интервал на маймунската шарка варира от пет до 21 дни. Първоначално е допустимо да се появи температура над 38,5 градуса по Целзий. Един до три дни по-късно се виждат обриви по лицето, които по-късно се популяризират по крайниците. Макар и сега да няма лекарство за маймунската шарка, съществуват четири типа лекуване, които оказват помощ за възобновяване, в това число обичайната китайска медицина и психотерапия, се показва още в насоките.

От началото на май са регистрирани над 1300 случая на инфектирани с маймунска шарка в към 30 страни, най-вече в Европа.

Световната здравна организация ще събере незабавно комисия идващия четвъртък, с цел да реши дали маймунската шарка съставлява изключителна обстановка за публичното здраве с интернационално значение.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР