Въпреки че светът е отправил взор към електрическата мобилност, притесненията

...
Въпреки че светът е отправил взор към електрическата мобилност, притесненията
Коментари Харесай

Какъв е реалният пробег на електромобилите

Въпреки че светът е отправил поглед към електрическата подвижност, терзанията от ограничавания пробег към момента е съществено терзание за мнозина, обмислящи да заменят автомобила си с ДВГ с подобен с електромотор.

Някои отговори на главния въпрос за пробега в действителна конюнктура се пробва да даде Мат Уотсън от Carwow. За задачата той взима шест електрическия автомобил и ги кара да привършване на батерията, с цел да види какъв брой километра ще изкарат и какво ще стане, когато токът им свърши. В теста вземат участие Ford Mustang Mach E, Audi Q4 e-tron, BMW iX3, Hyundai Ioniq 5, Kia EV6 и Skoda Enyaq iV.

Уловката е, че по-голямата част от тестването е на автомагистрала, което е много съществено тестване за един електрически автомобил, защото няма опция за потребление на регенеративно прекъсване, което да върне част от силата.

Първи отпада моделът с най-малка батерия, а точно Ford Mustang Mach-E, който изкарва 365 км, което се равнява на 83% от оповестения публично пробег. Уотсън кара на Mach-E до цялостно привършване на батерията, след което автомобилът не е било допустимо да бъде изместен.

Следващият изнемощял е Audi, минал 374 км, малко след него и Ioniq 5 с 379 км. Двата автомобила се движат до прекъсването им на място, като в този случай Hyundai автоматизирано задейства паркинг позиция. Проблемът на Audi е, че реализира единствено 78% от декларирания пробег, до момента в който Ioniq 5 реализира 83%.

Най-близо до заводските параметри се приближава BMW iX3, който изминава 411 км, равняващи се на 91% от заводския параметър за самостоятелен пробег. Отлично е представянето и е на Skoda Enyaq iV – 422 км (87%). Интересното тук е, че само Enyaq iV предлага специфичен режим при привършване на батерията, допускащ маневриране на късо разстояние (при скорост макс. 6 км/ч), преди батерията да „ умре”.

Победителят е Kia EV6, минала 437 км. Тя се подрежда до iX3 с 91% от заводския индикатор.



Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от и.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР