Въпреки че солта е сред най-употребяваните подправки в кухнята, доказано

...
Въпреки че солта е сред най-употребяваните подправки в кухнята, доказано
Коментари Харесай

Изхвърлете излишната сол от организма си с тези 5 прости съвета! Може да премахнете над 5 излишни килограма от тялото ви

Въпреки че солта е измежду най-употребяваните подправки в кухнята, потвърдено е, че може съществено да навреди на здравето. Оказва се, че много хора прекаляват с потреблението й, което я прави рискова. Тялото се нуждае от малко количество сол или натрий, с цел да работи обикновено, само че това не значи, че би трябвало да злоупотребяваме с нея. Някои специалисти поучават да изключим солта от храненето си и да си набираме натрия, като консумираме други храни. Завишената консумация на сол с времето може да докара до съществени здравословни проблеми, като сърдечни болести, мозъчно-съдови и други Освен това е главният извършител за задържане на течности и отичане. Ако и вие консумирате доста сол, ето по какъв начин да пречистите тялото си от натрупванията.

– Пийте повече вода! Пийте сред 6 и 8 чаши вода на ден, с цел да изхвърлите арестуваните течности. Така пречистваме тялото си, поддържаме се добре хидратирани и понижаваме подуването на тялото.
– Изхвърлете солта от диетата. Въпреки че за множеството хора солта е незаменима съставна част, би трябвало да започнете да търсите други други възможности. Може да приемате минимална доза сол, най- добре добавяна към домашната храна. Солта обаче остава скрита в много артикули, като салами, консерви, замразена храна, бърза храна и прочие Включете повече плодове и зеленчуци, които изхвърлят натрия.
– Заместете солта. Може да я заменяте с други подправки, като чесън, свеж черен пипер, къри, магданоз, риган и розмарин
– Движете се. Всеки ден правете аеробни физически извършения, с цел да можете да се потите. По този метод изхвърляме отрови от тялото си.
– Магданозът е прочут с това, че пречиства бъбреците и подтиква изхвърлянето на токсините. За да се възползваме от свойствата на магданоза, можем да го създадем, като приготвим запарка от него. Вземете връзка магданоз и я измийте. Нарежете я, а след това сложете да ври в един литър вода за 10 минути. После, оставете да престои. Консумирайте на гладно. Пийте през целия ден.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР